Sint-Petrus kerk Vught

Het paradepaardje

6 April vrijdagavond is het ‘paradepaardje’ van Vught officieel geopend. De Petrus kerk heeft veel tijd en energie gekost, maar het resultaat is prachtig. De kerk zet Vught echt op de kaart. Op veel plaatsen in Nederland krijgen kerken een andere bestemming maar de Petrus is een van de weinige die zo multifunctioneel is ingevuld. De kerk wordt de ‘huiskamer’ van Vught waar maatschappelijke activiteiten zich volop kunnen ontplooien. De Petrus biedt huisvesting aan de bibliotheek, het Vughts museum, ABZ Vught, de wereldwinkel en Welzijn Vught. Van Woesik Elektro bv heeft voor de Petrus de volledige elektrotechnische installatie verzorgd. Die onder andere bestaat uit camerabeveiliging, brandbeveiliging, duurzame verlichting en data installaties. 

Alles Is Techniek Experience

Hoe krijg je drukke tieners stil met techniek?

Het is gelukt om met de nieuwste techniek meerdere groepen leerlingen van basisschool de Lichtstraat in Vught, de hele ochtend stil te krijgen. Robot Nao, een 360 graden virtuele bril, een 3d printer, een bordspel om het niveau van technische kennis te onderzoeken van de leerlingen, een eigen badkamer ontwerpen en selfies en vlogs maken. Dit alles is mogelijk gemaakt met hulp van OTIB, betrokkenen, de school en Van Woesik Elektro bv. 

Het doel van dit mooie initiatief is om het technisch onderwijs onder de aandacht te brengen bij kinderen van de bovenbouw. Omdat zij dadelijk een richting moeten gaan kiezen voor hun vervolgopleiding. Op dit moment is er een schrijdend te kort aan technisch personeel. Dit initiatief draagt bij aan een oplossing voor dit probleem.

De wereld van Techniek is uitdagend en snakt naar enthousiast personeel!

Klik hier voor een video van dit evenement op basisschool de Lichtstraat in Vught.

Sint-Petrus kerk Vught

De kogel is nu echt door de kerk

Na lang overleg is er overeenstemming over De Petrus en kan Van Woesik Elektro bv beginnen met de afbouw van de monumentale kerk. De kerk die in 2005 werd gesloten, wordt omgebouwd tot een ontmoetingscentrum waar cultuur en bedrijvigheid elkaar ontmoeten.
Van Woesik Elektro bv is al enige tijd hard aan het werk om dit mooie project zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Zoals u links op de foto`s kunt zien is de kerk al voorzien van een nieuwe vloer, met 2500 meter buis ten behoeve van diverse vloerwcd’s en data aansluitingen.

Van Woesik Elektro bv gaat de complete elektrotechnische installatie verzorgen voor ontmoetingscentrum De Petrus. Dit bestaat uit brandbeveiligingsinstallaties, data installaties en duurzame projectverlichting.