Domotica, hoe pak je het aan?


Als je voor het eerst jezelf gaat oriƫnteren in de wereld van domotica en smarthome producten dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wat ga ik kiezen als merk? En welke mogelijkheden zijn er ter uitbreiding? Er zijn talloze nieuwe merken of zelf systemen uit China, die je gewoon per post kunt binnenkrijgen. Maar hoe bepaal je welk systeem je nodig hebt?
Met een domotica systeem kun je apparaten bedienen en met elkaar koppelen.

Een voorbeeld hiervan is een slimme speaker die gekoppeld is met je slimme verlichting, Wifi thermostaat en je tv.
Via bijvoorbeeld voice commanding, kun je via jouw telefoon jouw apparaten in of uitschakelen. Dus je zegt bijvoorbeeld ik ben weer thuis, de thermostaat gaat op de gewenste temperatuur, de speaker speelt je favoriete muziek, de lichten zullen dan automatische aangaan en je tv gaat aan op je favoriete zender.

Hoe begin je?
Maak een lijst van functies in huis die je nu en in de toekomst wilt automatiseren. Weet je nog niet precies wat je wilt automatiseren, kies dan voor een systeem dat je eenvoudig kunt uitbreiden.
Heb je al wat slimme apparaten? Dan is het belangrijk dat je kijkt met welk domotica systeem deze apparaten te koppelen zijn.
Een andere belangrijke keuze die je dient te maken is: ga je voor draadloos of een bedrade smart home?

Let op het moment waarop je het systeem installeert. Gecombineerd met een verbouwing zijn de kosten relatief lager
Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar mogelijke besparingen.
Acties en koppelingen zijn oneindig in een slim huis, het is alleen belangrijk dat je weet wat kan en wat je zelf prettig vind.
Laat je zich in alle gevallen goed informeren. Wij kunnen je vrijblijvend advies geven op het gebied van huisautomatisering.

Gerelateerde Berichten