Netwerkbekabeling aanleggen?


Anno 2021 hebben heel veel apparaten in en rondom het huis/ bedrijfsgebouw ondersteuning van een netwerkkabel nodig. Een netwerkkabel werkt qua stabiele netwerkverbinding nog steeds het beste. Natuurlijk heb je bijna overal WIFI echter je internetverbinding is nog altijd het meest betrouwbaar en stabiel met een netwerkkabel.
Stel je hebt een nieuw pand gekocht of gehuurd. Hoe krijg je in elke ruimte een netwerk kabel? Onze specialisten kunnen je hierbij helpen. Wij hebben tientallen jaren ervaring, zijn constant bezig met de nieuwste technologie en werken alleen met de beste kwaliteit producten en monteurs.
Het is best een hele klus om overal in je huis een netwerkkabel te trekken. In een nieuwbouwwoning heb je vaak een aantal lege leidingen waardoor de klus makkelijker is.
In een oudere pand is het vaak een heel gepuzzel om de kabel van je meterkast naar de juiste ruimte te krijgen.
Juist daarom is het belangrijk dat je hiervoor een specialist in de arm neemt. Deze vakmensen weten precies wat ze doen en hoe ze het beste een netwerkkabel trekken kunnen.

UTP
Een UTP netwerkkabel is tegenwoordig onontbeerlijk je zou niet meer zonder kunnen. Je heb tegenwoordig computers, laptops, tv’s, maar ook mediacenters of glasvezel, ADSL, maar ook SDSL en andere soorten. Dit alles heeft een UTP-kabel nodig om te kunnen werken.
De kwaliteit van een netwerkkabel is echt erg voornaam. Wij leveren alleen A-Kwaliteits kabel. Kwalitatieve producten en vakmensen gaan hand in hand. Precies om die reden is Van Woesik Elektro uw vakkundige partner als het gaat om installeren, adviseren en onderhouden van data installaties.

Voordat wij databekabeling voor je kunnen aanleggen, is het belangrijk om alle werkzaamheden met je te bespreken. Maak  een afspraak  met een van onze specialisten.

Nieuwbouw Gezondheidscentrum Boschdijk bijna afgerond


In 2019 werd gestart met de nieuwbouw van het GHC Boschdijk. Op de hoek Boschdijk-Pieter Zeemanstraat krijgt het GHC steeds meer gezicht. In de nieuwbouw op Vredeoord, met appartementen op de hoek Boschdijk-Pieter Zeemanstraat, herrijst op de begane grond het Gezondheidscentrum. Van Woesik Elektro bv heeft de complete elektrotechnische installatie verzorgd voor het gezondheidscentrum in Eindhoven. Naar verwachting zal de nieuwbouw medio april van dit jaar afgerond zijn.

Domotica, hoe pak je het aan?


Als je voor het eerst jezelf gaat oriënteren in de wereld van domotica en smarthome producten dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wat ga ik kiezen als merk? En welke mogelijkheden zijn er ter uitbreiding? Er zijn talloze nieuwe merken of zelf systemen uit China, die je gewoon per post kunt binnenkrijgen. Maar hoe bepaal je welk systeem je nodig hebt?
Met een domotica systeem kun je apparaten bedienen en met elkaar koppelen.

Een voorbeeld hiervan is een slimme speaker die gekoppeld is met je slimme verlichting, Wifi thermostaat en je tv.
Via bijvoorbeeld voice commanding, kun je via jouw telefoon jouw apparaten in of uitschakelen. Dus je zegt bijvoorbeeld ik ben weer thuis, de thermostaat gaat op de gewenste temperatuur, de speaker speelt je favoriete muziek, de lichten zullen dan automatische aangaan en je tv gaat aan op je favoriete zender.

Hoe begin je?
Maak een lijst van functies in huis die je nu en in de toekomst wilt automatiseren. Weet je nog niet precies wat je wilt automatiseren, kies dan voor een systeem dat je eenvoudig kunt uitbreiden.
Heb je al wat slimme apparaten? Dan is het belangrijk dat je kijkt met welk domotica systeem deze apparaten te koppelen zijn.
Een andere belangrijke keuze die je dient te maken is: ga je voor draadloos of een bedrade smart home?

Let op het moment waarop je het systeem installeert. Gecombineerd met een verbouwing zijn de kosten relatief lager
Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar mogelijke besparingen.
Acties en koppelingen zijn oneindig in een slim huis, het is alleen belangrijk dat je weet wat kan en wat je zelf prettig vind.
Laat je zich in alle gevallen goed informeren. Wij kunnen je vrijblijvend advies geven op het gebied van huisautomatisering.

Waarom zou je als bedrijf oplaadpunten faciliteren?


Elektrisch rijden is aan een enorme opmars bezig, maar zien we het vooral ook zakelijk hard groeien. Niet zo gek, want afgelopen jaren is het elektrisch rijden stevig (financieel) gestimuleerd.
Daarnaast wordt binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaam ondernemen door steeds meer organisaties naar groene(re) alternatieven gekeken. Een (gedeeltelijk) groene ‘vloot’ aan bedrijfs- en/of leasewagens past dus prima in dat beeld en beleid.
Toch ligt het aantal oplaadpunten dat door bedrijven wordt gefaciliteerd op eigen/bedrijfsgrond nog vrij laag. Zonde, want er zijn wel degelijk een hoop voordelen! We delen enkele overwegingen met je:

1. MVO en duurzaam ondernemen in de praktijk
Je durft anno 2020 als organisatie bijna niet meer te zeggen dat je niets aan MVO doet of duurzaamheid niet op je netvlies hebt.
Daarnaast wijzen veel onderzoeken uit dat het ZEGGEN dat je duurzaam of milieubewust onderneemt niet meteen geloofwaardigheid biedt voor anderen. Kort gezegd: je medewerkers en relaties zijn niet meteen onder de indruk als je claimt ‘groen’ te zijn.

2. Meerwaarde voor medewerkers en bezoekers
Wanneer je elektrisch rijden binnen je wagenpark aanbiedt, is een oplaadpunt op kantoor/bedrijventerrein wel zo handig. Daarmee faciliteer je namelijk niet alleen voor medewerkers de broodnodige laadopties, maar ook voor relaties, partners en bezoekers is een faciliteit als deze logisch, nodig en wenselijk anno 2020.
Daarnaast blijkt dat medewerkers steeds vaker benoemen dat ze graag onderdeel zijn van een organisatie die (zichtbaar) aandacht hebben voor het milieu en duurzaam ondernemen. Win-win dus.

3. Er zijn nog steeds subsidiemogelijkheden
Hoewel subsidie en financiële ondersteuning niet meer zo royaal wordt uitgedeeld als enkele jaren geleden, zijn er nog steeds constructies die je als organisatie als extra steuntje in de rug kunt krijgen voor het faciliteren van groene wagenparken en laadopties.
Benieuwd geworden?

Kom in contact met ons team van experts en we gaan graag vrijblijvend met je kijken naar je mogelijkheden!

Het Zicht kantoor Enschede is weer in een nieuw jasje gestoken en afgerond.


Het Zicht kantoor Enschede is weer in een nieuw jasje gestoken en afgerond.

Interne verbouwing gerealiseerd het netwerk, verlichting en elektrische installatie aangepast.

Slimme thermostaten, wat is het en hoe werkt het


Slimme meters, slimme thermostaten en energiemanagementsystemen.
Je wordt overspoeld met ‘slimme’ producten voor energie. Een slimme thermostaat, hoe werkt dat nu precies? Daarom vandaag op ons blog: Hoe werkt een slimme thermostaat.
Een slimme thermostaat is een thermostaat die je cv-ketel kan aansturen. Je kunt ze ook op afstand bedienen en er bestaat een mogelijkheid dat ze zichzelf aanpassen.

Een ‘smart’ thermostaat is verbonden met je thuisnetwerk via WiFi. Zo verzamelt hij informatie, verwerkt die data en voorspelt wanneer er moet verwarmd worden. Dit zorgt voor meer wooncomfort én een besparing van energie.
Met de slimme thermostaat wordt het ook mogelijk om verschillende zones in huis te verwarmen, bijvoorbeeld de slaapkamer of een kantoorruimte.
Zo is het altijd lekker warm op de plek waar je dat wilt en worden de ruimtes waar je niet bent niet verwarmd.

Thermostaten met de ‘geofencing’-technlogie kunnen aan het signaal van je smartphone zien waar je bent, en pas beginnen met het verwarmen van je huis als je er bijna bent. Het merendeel van slimme thermostaten heeft meerdere van deze functionaliteiten.
Groot voordeel, je hoeft zo nooit meer binnen te komen in een koude kamer, of wanneer je onverwacht eerder thuiskomt dan normaal is je kamer inmiddels op een behaaglijke temperatuur. Je komt altijd lekker warm binnen en je bespaart energiekosten, handig toch?
De slimme thermostaat is te besturen via een app op jouw smartphone of tablet, maar eventueel ook via een website.
Wil je meer weten over het installeren van een slimme thermostaat neem dan contact met ons op.

Data installaties voor nu en in de toekomst


De installateurs bij Van Woesik Elektro zijn technisch onderlegd, zijn experts op het gebied van data-installatie en hebben erg veel ervaring met databekabeling. Zo hebben wij al jaren ervaring met het installeren van data datanetwerken bij bedrijven, kantoren, gezondheidscentra en woningen.

Maatwerk
We brengen al je wensen en je situatie eerst in kaart. Denk dan bijvoorbeeld aan hoeveel computers je nu en in de toekomst op het netwerk wilt aansluiten. Zo kunnen we weten welke bandbreedte, internetsnelheid en wifi nodig is. Of hoeveel UTP-aansluitingen we langs de wand moeten plaatsen.

Dataverkeer
Het realiseren van een stabiele en betrouwbare data installatie is cruciaal. In het beste geval is een systeem na de aanleg al geschikt voor uitbreiding, want over het algemeen zal het dataverkeer alleen maar toenemen. Zeker omdat de mogelijkheden van mobile devices steeds uitgebreider wordt.

Stofvrij
Bij nieuwbouw kan de databekabeling het beste worden gelegd aan het einde van het bouwtraject, als er niet meer geboord en gefreesd hoeft te worden. Zo voorkom je dat stof de verbindingen kan beschadigen bij het aanleggen. Maar ook als datakasten niet goed dicht blijken te zijn.
Als een netwerk op een duidelijke en gestructureerde manier is geïnstalleerd, kunnen eventuele problemen eenvoudiger worden opgespoord.

We zijn constant bezig met de nieuwste technologie en werken alleen met de beste kwaliteit producten en monteurs. Precies om deze redenen is Van Woesik Elektro jouw vakkundige partner als het gaat om installeren, adviseren en onderhouden van data installaties.

Wil je een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek?

Investeren in duurzame energie of energiebesparende bedrijfsmiddelen?


Al jarenlang zijn toenemend alert op de staat van onze omgeving, de leefbaarheid van onze gemeentes en natuurlijk het welzijn van het milieu en de natuur. De explosieve groei in elektrische rijders is daar gelukkig een welkome bijdrage aan; we concentreren ons op uitstootbeperking, milieubelasting en willen tegelijkertijd niet graag concessies doen aan onze persoonlijke gebruiksgemak.

Laadpalen
Een niet onbelangrijk argument om te investeren is de enorme groei van de markt en daarmee ook de verbonden groeiende behoefte aan laadpunten bij parkeerplaatsen en garages.
Omdat die behoefte alleen maar blijft groeien, is de investering in parkeerplaatsen voor elektrische auto’s een hele interessante!

Zonnepanelen 

Zonnepanelen zijn een slimme investering voor de toekomst. Zo wek je stroom op via je eigen dak. De Nederlandse overheid stimuleert het plaatsen van zonnepanelen met verschillende financiële regelingen.
• Energiebespaarlening
• Btw op zonnepanelen terugvragen
• Een gemeente heeft soms ook regelingen om voordelig zonnepanelen te kopen.

LED verlichting

Tegenwoordig is het een normaal beeld als het gaat om duurzame verlichting: LED verlichting

LED is de laatst ontwikkelde en meest duurzame verlichtingstechniek. LED verbruikt gemiddeld 65% minder energie dan fluorescentieverlichting en biedt nog veel meer voordelen t.o.v. TL. Het overschakelen van TL naar LED is de een milieuvriendelijke manier.  Niet alleen hebben deze LED producten een 8 tot 10 keer langere levensduur maar het verbruikt 60-80% minder energie dan je normale verlichting.

Waarom nu investeren in duurzame energie?
Ondernemingen die investeren in duurzame energie of energiebesparende bedrijfsmiddelen kunnen gebruik maken van een extra aftrek van hun belastbare winst. Op die manier hoeven ze dus minder belastingen te betalen en krijgen ze een beloning voor hun energievriendelijke investeringen, terwijl ze hun investeringen nog gewoon mogen afschrijven. Belangrijk is wel dat het gaat om een niet eerder gebruikt bedrijfsmiddel met een kostprijs van minimaal 2.500 euro.
Je komt in aanmerking voor de EIA als jouw investering in een bedrijfsmiddel voldoet aan de volgende 4 voorwaarden:

• Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel.
• Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
• Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst. U kunt de energielijst downloaden van de internetsite van RVO.nl.
• Je kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.

Voor meer informatie hierover ga je naar deze pagina

Ook schreven we al eerder een blog over duurzaam bouwen.

Wat kost een elektrische auto laden eigenlijk?


Thuis laden is voor jou niet alleen de meest simpelste, maar ook verreweg de goedkoopste optie. Openbare laadpunten daarbij is het gebruik en onderhoud van de paal namelijk in de prijs per kilowattuur (kWh) meegenomen. Deze wordt daardoor aanzienlijk hoger. Snelle laadpunten zijn het duurst om aan te leggen en te gebruiken; daarom is dit de duurste manier van laden. Wil je zo goedkoop mogelijk elektrisch rijden en laden?
Bekijk dan het onderstaande overzicht daar vind je wat de voordelen zijn van het hebben van een laadpaal thuis.

Wat zijn de kosten om een elektrische auto op te laden?
Als je tankt met een benzine of diesel is het simpel om te zien wat je moet betalen: Op de pomp zie je het bedrag per liter dat je betaalt.
Bij laden is dat iets complexer. Op een publiekelijke laadpaal staat wel een tarief per kWh of per minuut en een het starttarief, maar de kosten zijn na het laden niet te zien.

Thuisladen
Een gemiddelde laadsessie bij een laadpaal thuis duurt 10 uur. Tijdens deze 10 uur wordt er op een AC-laadpaal gemiddeld 40-50kWh geladen. In Nederland kost 1 kWh €0,23 incl. btw.

Openbaar laden
Wie openbaar wil laden, moet zijn weg vinden in een complexe wereld, waarin elke laadpaal-provider of beheerder gebruikmaakt van verschillende laadprijzen. De aanbieder van de laadpaal moet namelijk ook voorzien in kosten voor aanleg, onderhoud en wil ook nog wat winst maken. De tarieven liggen sterk uit elkaar, van circa € 0,20 tot €0,60 per kWh.
Elektrische auto thuis opladen
Momenteel ligt de prijs per kilowattuur (kWh) op ongeveer € 0,23. Gaan we uit van een efficiënte middenklasse elektrische auto met een verbruik van 17 kWh per 100 kilometer, dan geeft dat een kilometerprijs van € 0,04. Ter vergelijking, een redelijk zuinige benzineauto die 6 liter per 100 kilometer verbruikt (1 op 16,7) kost bij een literprijs van € 1,67 ongeveer € 0,10 per kilometer.

Snellader
Langs de snelweg vind je op veel plekken snellaadstations. Zo’n snellader vult het accupakket van een middenklasse elektrische auto tot 80 procent in maar 1 uur. De prijzen voor opladen bij de snellader variëren enorm. Over het algemeen betaal je 0,50 à 0,70 euro per kilowattuur. Natuurlijk heeft dat te malen met het feit dat zo’n DC lader erg kostbaar zijn ( €20.000 tot €100.000) omdat deze een ingebouwde omvormer hebben.
Wil je meer informatie over het aanleggen van een laadpunt bij jou thuis, maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

Erwin Donhuijssen SCIOS Scope 8 Inspecteur Laagspanningsinstallatie


De elektrakeuring NEN 3140 volgens scope 8 geeft veiligheidsbepalingaen voor de bedrijfsvoering van laagspanningsinstallaties, met als doel om aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen te voorkomen. Deze elektrakeuring richt zich op jouw totale elektrische installatie.

Erwin heeft met succes het examen afgelegd en mag nu SCIOS Scope 8 Inspecteur Laagspanningsinstallatie op zijn CV zetten. Van harte proficiat Erwin !!

1 2 3