Toekomst van de Vakman – werken in de elektrotechniek!


Wij steken nooit onder stoelen of banken dat we ons werk geweldig vinden. Wij houden van ons vak en zien dat bij de mensen die we in ons team hebben elke dag terug. En dat zoeken we dus ook bij nieuwe mensen die ons team komen versterken. Sterker nog; we zoeken nog steeds naar nieuwe mensen om ons bedrijf te komen ondersteunen.
Maar naast dat wij natuurlijk graag met potentieel nieuwe collega’s in contact komen en vertellen waarom Van Woesik nou juist zo’n tof bedrijf is om te werken, vinden we het ook belangrijk om een licht te werpen op ons vak op zichzelf. En dat doen we in ons blog van vandaag.

Divers, gevarieerd, uitdagend en inspirerend
Ons vak ontwikkelt zich, elke dag. En dat zie je bijvoorbeeld ook terug in ons dienstenpakket. Jaren geleden werd vooral gedacht aan de bekende elektrotechnische installaties waarbij we voor aannemers, projectontwikkelaars of particulieren aan de slag gingen met bijvoorbeeld verlichting of krachtstroom.
Maar het type installaties binnen ons bedrijf is vele malen breder! En dat maakt ons werk divers en gevarieerd, met hier en daar een leuke uitdaging die je vaardigheden op de proef stelt.
Van Domotica tot geluidsinstallatie en van beveiliging tot brandmeld- en ontruiming.

Je bent gewild
Dat verder ontwikkelen van ons vak, zien we natuurlijk ook door de ontwikkelingen op andere vlakken in de wereld. Zo is de groeiende behoefte aan verduurzaming en alle manieren waarop dat gebeurt, ook van invloed op ons vak.
Duurzame projectontwikkeling die zich doortrekt in verlichting, maar ook duurzame energie in de vorm van bijvoorbeeld zonnepanelen en alles wat daarbij hoort; het is aan de orde van de dag terwijl ons vak er daarin 10 jaar geleden anders uit zag.
Juist doordat de groei en ontwikkeling binnen facetten als duurzaamheid zo snel gaat, is de behoefte aan vakmensen met verstand van zaken en een gezonde drive om mee te ontwikkelen groot. Je bent gewild!

Innovatie
Waar domotica als term jaren geleden nog vooral een ver-van-het-bed-show was voor de meeste mensen en organisaties, is het nu meer en meer aan de orde van de dag. Zeker in toepassing van bijvoorbeeld zorg zie je een groeiende set aan mogelijkheden en innovaties.
Innovaties die mens en milieu ten goede komt, maar er ook voor zorgt dat ons vak breder wordt en interessant is en blijft; aan de voet van vooruitgang in je dagelijkse baan!

Ons mooie bedrijf startte al in 1989 als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf. En vandaag de dag bedienen we elke dag klanten in de meest uiteenlopende toepassingen en oplossingen. En daar hebben we de juiste mensen voor nodig!
Ben jij een enthousiaste en gedreven elektromonteur? Dan zoeken we jou!

Bekijk de vacature online en laat van je horen!

Bedrijfspand beveiliging – deel 2: Belangrijke tips die je zelf kunt toepassen


In ons blog van de vorige keer, brachten we 3 misvattingen voor het voetlicht die we met regelmaat horen. We zien ook dat heel veel bedrijven heel goed door hebben dat er een professionele beveiliging in de vorm van bijvoorbeeld alarminstallaties, camerabewaking, noodverlichting of bijvoorbeeld toegangscontrole noodzakelijk is. Je wilt immers schade zoveel mogelijk voorkomen en al helemaal zorgen dat een inbraak niet tot diefstal leidt.
Er zijn echter ook heel veel dingen die je zelf kunt doen als eigenaar, bewoner of werknemer binnen een pand. Daarom in deel 2 van deze serie handige tips over wat je zelf kunt doen om je bedrijfspand en alles wat er in staat, veilig te houden.

Ken je mensen
In een wat kleiner pand waar iedereen elkaar kent, is dit wat eenvoudig. Als iemand een voor jouw bedrijf onbekende is, valt diegene op en zul je al snel wat alert zijn of diegene zelfs aanspreken om te kijken of je hem/haar kunt helpen.
In veel gevallen, zeker bij de niet-semi-toevallige inbrekers die simpelweg hun kans schoon zien, worden zogeheten verkenners ingezet. Zij bekijken de locatie, brengen in kaart hoe beveiliging en ruimtes in elkaar zitten en waar de beste opties zitten voor een inbraak/diefstal.
Maak liefst gebruik van toegangsbeperking, door middel van een receptie of bijvoorbeeld toegangstags. Heb je dat niet en komen er wel vaker (voor jou) onbekenden in je pand, wees dan simpelweg alert. Zie je iemand op plaatsen die je niet logisch lijken, kijkt iemand erg geïnteresseerd naar ramen, deuren, beveiligingen of waardevolle spullen, wees dan op je hoede.
COVID
Juist nu door COVID het kantoorgedrag anders is geworden (mensen werken vaker thuis, komen op andere tijden naar kantoor) is het herkenbare ritme anders. Dat betekent ook dat het juist nu eenvoudiger kan zijn om van gebaande paden af te wijken en een niet zo bekend iemand dus ook minder snel wordt opgemerkt, simpelweg omdat er minder mensen zijn en de structuur verdwenen is.

Houd spullen uit het zicht
Ook al weet een dief veel te vinden als hij of zij de tijd heeft, maak het vooral niet eenvoudig of aantrekkelijk. Een ‘clean-desk-policy’ heeft naast werkplezier ook veel voordelen bij inbraakpreventie. Ruim op en zorg dat waardevolle materialen of toegangszaken (sleutels, tags, etc.) vooral niet in het zicht liggen.

Check de omgeving van je pand
Omdat bij de meeste van ons gelukkig ons hoofd niet op ‘standje-makkelijk-inbreken’ staat, zien we veel dingen in onze directe omgeving over het hoofd. Maar donkere hoekjes die niet vanaf straat te zien zijn, onbeveiligde achterdeuren, losstaande containers of een opgestapelde pallet > juist dit soort zaken zijn aantrekkelijk voor de (gelegenheids)inbreker. Simpelweg omdat het hulpmiddelen zijn om zijn doel (sneller) te bereiken.

Verlichting schrikt af
Natuurlijk zoeken we graag naar duurzame oplossingen. Eindeloos verlichting laten branden als dat niet nodig is, hoort daar niet zomaar bij. Er zijn echter talloze oplossingen voor slimme verlichting die geen energie vreet.
Het belangrijkste is dat verlichting erg onaantrekkelijk is voor dieven. Zorg dus in en om je pand voor goede verlichting die voorkomt dat er eenvoudige, donkere hoekjes of toegangen zijn waar ze met gerust hart de tijd kunnen nemen om binnen te komen.
Simuleer aanwezigheid of zorg simpelweg dat je gebouw aan alle kanten goed verlicht is.

Vergeet je ramen niet
Zowel thuis als op kantoor zijn we gewend om goed op het afsluiten van de deuren te letten. Nog even een check of de achterdeur op slot is, of bij je partner navragen of hij inderdaad de deur dicht deed.
Ramen daarentegen worden veel vaker vergeten. Juist in de zomerperiode (zelfs als er airco is) worden ramen weleens geopend of op een kiepstand gezet. Wordt ‘s morgens door de eerste die binnen is even wat gezonde ochtendlucht naar binnen gelaten.
Zelfs gesloten ramen waarvan geen gebruik wordt gemaakt van het slotje of de vergrendeling, kunnen inbrekers net de kans geven die ze nodig hebben. Of de soms beter beveiligde deuringangen te omzeilen.

Benieuwd naar je opties of al concreet op zoek naar een alarminstallatie of mogelijkheden voor camerabewaking of toegangscontrole?
Je vindt meer informatie op onze website en komen graag met je in contact!

Bedrijfspand beveiliging – deel 1


De 3 belangrijkste misvattingen bij het beveiligen van je bedrijfspand
Hoewel er, kijkende naar een langere periode terug, een positieve ontwikkeling te zien is in het aantal bedrijfsinbraken, zijn er nog altijd zo’n 40 ondernemers per dag slachtoffer van inbraak (en daarbij vernieling en/of diefstal).
Dat bedrijfspandbeveiliging dus nog steeds een onmiskenbare noodzaak heeft EN nut heeft, is dan ook geen twijfel stuk. Toch zien dus dagelijks tientallen inbrekers hun kans schoon om met success een inbraak te plegen, met alle gevolgen van dien. Daarom in het blog van vandaag aandacht voor de belangrijkste misvattingen bij inbraakbeveiliging, en de tips die je helpen problemen te voorkomen.

Misvatting 1: Hier valt niets te halen
Misschien wel de grootste en belangrijkste misvatting om uit de wereld te helpen. “Joh, zoveel is hier niet te halen, we zijn niet interessant voor inbrekers”. Hoewel we begrijpen dat die gedachte soms speelt, helpt dat je helaas niet. De reden dat deze misvatting zo belangrijk is om uit de weg te ruimen, is drieledig:

• Je weet niet waar een dief op uit is. Dat betekent dat wat voor jou mogelijk oninteressant lijkt, in een groter geheel wel degelijk waarde heeft. Zo zijn specifieke onderdelen juist specifiek doelwit omdat ze in combinatie met andere zaken, extra waarde bieden. Zeker bij professionele inbrekers die goed voorbereid op pad gaan, is het moeilijk in te schatten welke waarde je voor ze hebt.

• Jij denkt dat er niets te halen is, maar een inbreker weet misschien niet wat hij aantreft. Met name gelegenheidsdieven (die simpelweg een eenvoudige kans schoon zien) zullen omdat ze de gelegenheid zien, inbreken om te kijken wat er is.
Zelfs als de dief tot dezelfde conclusie komt, is het leed al geschied.

• Veel bedrijven maken op zijn minst gebruik van technologische hulpmiddelen als computers, laptops, telefoons, servers of opslagapparaten, beamers… al dat soort zaken zijn misschien verzekerd en kunnen worden vervangen. Maar ze zijn voor een dief interessant en zijn vaak eenvoudig te ‘verplaatsen’ binnen een circuit. En daarnaast kan juist met data of informatie de schade voor je bedrijf groter zijn dat de hardware die wordt meegenomen. Zelfs als de dief er niets mee wil of zich niet van bewust is.

Misvatting 2: Zo eenvoudig komen ze hier niet binnen
De groeiende skillset van veel inbrekers, zowel de zeer professionele als de gelegenheidsdief, groeit helaas met de jaren mee. Daarom ontwikkelt ook inbraakbeveiliging in haar opties en innovativiteit door.
De kleinste kansen kunnen worden benut. Van een overduidelijk openstaand raam tot een bij de hand zijnde container. Een hoge heg die ideaal het zicht belemmerd tot ouderwets hang- en sluitwerk dat zonder moeite binnen een minuut geforceerd is.
Het is voor veel mensen soms moeilijk voor te stellen hoe kinderlijk eenvoudig een inbraak soms kan zijn, als niet voldoende maatregelen zijn genomen om inbraak tegen te gaan.

Misvatting 3: We zitten in een veilige omgeving
Een gedachte die ook vanuit de particuliere markt (woonhuizen) vaak te horen is, is de omgeving waarin het pand zich bevindt. Natuurlijk is het helemaal waar dat je in sommige delen van het land meer risico loopt, cijfermatig bekeken, dan anderen. Het betekent echter niet dat een veilige omgeving of een terrein waar in de recente geschiedenis niets is gebeurd, ook echt veilig is.
Als inbrekers een kans zien of een doel hebben, weten ze elk pand te vinden dat hen daarin kan voorzien. Ook in gebieden waar voorheen weinig onrust was.

Gelukkig zien we in heel veel van onze bedrijfspraktijk dat ondernemers zich erg goed bewust zijn van de risico’s en de mogelijkheden om inbraak, schade en diefstal te voorkomen. De manier waarop dat het beste kan worden gedaan, hangt af van diverse factoren, zoals ligging, type pand etc.
Ons team helpt je daarom graag met een gericht advies dat precies past bij je wensen en locatie. Meer weten of eens in contact met ons komen? Laat een bericht achter en we nemen graag snel contact op!

Volgende keer: Deel 2 met praktische tips die je ZELF kunt toepassen.

Het aantal gezondheidscentra neemt in Nederland toe


Het gezondheidscentrum deed ooit zijn intrede met iets nieuws: structurele multidisciplinaire samenwerking. Inmiddels is het niet meer weg te denken in de hele huisartsenzorg. Nederland telt 250 gezondheidscentra die 10.000 tot 20.000 inwoners bedienen met preventie, zorg en welzijn.
In een gezondheidscentrum zitten vaak een spoedeisende huisartsenpost, huisartspraktijken, een apotheek, thuiszorg, een fysiotherapeut en een aantal kleinere zorgverleners. De animo van andere zorgverleners om deel te nemen in een medisch centrum wordt ook steeds groter. Zo ook in Den Bosch. De zorg loopt warm voor een nieuw gezondheidscentrum in Den Bosch: de verbouwing van de voormalige kerk San Salvator is in juli 2021 klaar. In eerste instantie zou het centrum begin dit jaar open gaan, maar de verbouwing liep vertraging op door het coronavirus.

Een ander voorbeeld. In Amersfoort is het Gezondheidscentrum Cartesius gevestigd. Het is centraal gelegen in het Leusderkwartier in Amersfoort Zuid. Het gezondheidscentrum is ondergebracht op de begane grond en de benedenverdieping van het appartementencomplex aan de Cartesiustraat 2. Op deze verdiepingen staan zo’n 11 disciplines en een kleine 30 zorgverleners klaar om zorg te dragen voor hun patiënten.
Er is een tekort aan huisartsen. Het tekort aan huisartsen zorgt voor een hogere werkdruk. Om dit aan te kunnen moeten huisartsen innoveren, digitaliseren en meer de samenwerking opzoeken. Duo-praktijken komen het meeste voor. Het aantal solo-praktijken neemt af, terwijl het aantal gezondheidscentra juist toeneemt.

Van Woesik Elektro heeft veel ervaring als het gaat over elektrotechnische installatie voor een gezondheidscentrum. Bekijk op onze portfoliopagina onze projecten.

Smart verlichting is eenvoudig te bedienen vanuit je smartphone


Ruim 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens maken gebruik van slimme verlichting of slimme schakelaars: dat is circa 16 procent van alle huishoudens. Wanneer je voor het eerst slimme verlichting in je woning neemt, gaat er een wereld voor je open.
De meeste mensen maken de keuze voor slimme verlichting omdat ze kosten willen besparen. Kostenbesparing wordt gevolgd door gemak en comfort als belangrijkste motivatie om slimme lampen of schakelaars aan te schaffen.

Domotica

Als je geen alomvattend domoticasysteem in huis hebt, is het een heel gedoe om alle lichten die je ‘s avonds in huis wilt laten branden met de hand aan te zetten.
Slimme verlichting zorgt voor veiligheid. Smart verlichting is eenvoudig te bedienen vanuit je smartphone of tablet, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om tijdschema’s in te stellen op je smart lampen.

Schemerschakelaar
Een schemerschakelaar helpt je jouw verlichting (of ander elektronisch apparatuur) automatisch aan- of uit te laten schakelen. De schakelaar heeft een lichtgevoelige sensor die de verlichtingssterkte van de omgeving meet, en daarop de aangesloten apparatuur aan- of uitschakelt. Ideaal als je jouw buitenverlichting bijvoorbeeld alleen in de avonduren en in de nacht wil laten branden.

Wil je meer informatie over slimme verlichting?

Netwerkbekabeling aanleggen?


Anno 2021 hebben heel veel apparaten in en rondom het huis/ bedrijfsgebouw ondersteuning van een netwerkkabel nodig. Een netwerkkabel werkt qua stabiele netwerkverbinding nog steeds het beste. Natuurlijk heb je bijna overal WIFI echter je internetverbinding is nog altijd het meest betrouwbaar en stabiel met een netwerkkabel.
Stel je hebt een nieuw pand gekocht of gehuurd. Hoe krijg je in elke ruimte een netwerk kabel? Onze specialisten kunnen je hierbij helpen. Wij hebben tientallen jaren ervaring, zijn constant bezig met de nieuwste technologie en werken alleen met de beste kwaliteit producten en monteurs.
Het is best een hele klus om overal in je huis een netwerkkabel te trekken. In een nieuwbouwwoning heb je vaak een aantal lege leidingen waardoor de klus makkelijker is.
In een oudere pand is het vaak een heel gepuzzel om de kabel van je meterkast naar de juiste ruimte te krijgen.
Juist daarom is het belangrijk dat je hiervoor een specialist in de arm neemt. Deze vakmensen weten precies wat ze doen en hoe ze het beste een netwerkkabel trekken kunnen.

UTP
Een UTP netwerkkabel is tegenwoordig onontbeerlijk je zou niet meer zonder kunnen. Je heb tegenwoordig computers, laptops, tv’s, maar ook mediacenters of glasvezel, ADSL, maar ook SDSL en andere soorten. Dit alles heeft een UTP-kabel nodig om te kunnen werken.
De kwaliteit van een netwerkkabel is echt erg voornaam. Wij leveren alleen A-Kwaliteits kabel. Kwalitatieve producten en vakmensen gaan hand in hand. Precies om die reden is Van Woesik Elektro uw vakkundige partner als het gaat om installeren, adviseren en onderhouden van data installaties.

Voordat wij databekabeling voor je kunnen aanleggen, is het belangrijk om alle werkzaamheden met je te bespreken. Maak  een afspraak  met een van onze specialisten.

Nieuwbouw Gezondheidscentrum Boschdijk bijna afgerond


In 2019 werd gestart met de nieuwbouw van het GHC Boschdijk. Op de hoek Boschdijk-Pieter Zeemanstraat krijgt het GHC steeds meer gezicht. In de nieuwbouw op Vredeoord, met appartementen op de hoek Boschdijk-Pieter Zeemanstraat, herrijst op de begane grond het Gezondheidscentrum. Van Woesik Elektro bv heeft de complete elektrotechnische installatie verzorgd voor het gezondheidscentrum in Eindhoven. Naar verwachting zal de nieuwbouw medio april van dit jaar afgerond zijn.

Domotica, hoe pak je het aan?


Als je voor het eerst jezelf gaat oriënteren in de wereld van domotica en smarthome producten dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wat ga ik kiezen als merk? En welke mogelijkheden zijn er ter uitbreiding? Er zijn talloze nieuwe merken of zelf systemen uit China, die je gewoon per post kunt binnenkrijgen. Maar hoe bepaal je welk systeem je nodig hebt?
Met een domotica systeem kun je apparaten bedienen en met elkaar koppelen.

Een voorbeeld hiervan is een slimme speaker die gekoppeld is met je slimme verlichting, Wifi thermostaat en je tv.
Via bijvoorbeeld voice commanding, kun je via jouw telefoon jouw apparaten in of uitschakelen. Dus je zegt bijvoorbeeld ik ben weer thuis, de thermostaat gaat op de gewenste temperatuur, de speaker speelt je favoriete muziek, de lichten zullen dan automatische aangaan en je tv gaat aan op je favoriete zender.

Hoe begin je?
Maak een lijst van functies in huis die je nu en in de toekomst wilt automatiseren. Weet je nog niet precies wat je wilt automatiseren, kies dan voor een systeem dat je eenvoudig kunt uitbreiden.
Heb je al wat slimme apparaten? Dan is het belangrijk dat je kijkt met welk domotica systeem deze apparaten te koppelen zijn.
Een andere belangrijke keuze die je dient te maken is: ga je voor draadloos of een bedrade smart home?

Let op het moment waarop je het systeem installeert. Gecombineerd met een verbouwing zijn de kosten relatief lager
Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar mogelijke besparingen.
Acties en koppelingen zijn oneindig in een slim huis, het is alleen belangrijk dat je weet wat kan en wat je zelf prettig vind.
Laat je zich in alle gevallen goed informeren. Wij kunnen je vrijblijvend advies geven op het gebied van huisautomatisering.

Waarom zou je als bedrijf oplaadpunten faciliteren?


Elektrisch rijden is aan een enorme opmars bezig, maar zien we het vooral ook zakelijk hard groeien. Niet zo gek, want afgelopen jaren is het elektrisch rijden stevig (financieel) gestimuleerd.
Daarnaast wordt binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaam ondernemen door steeds meer organisaties naar groene(re) alternatieven gekeken. Een (gedeeltelijk) groene ‘vloot’ aan bedrijfs- en/of leasewagens past dus prima in dat beeld en beleid.
Toch ligt het aantal oplaadpunten dat door bedrijven wordt gefaciliteerd op eigen/bedrijfsgrond nog vrij laag. Zonde, want er zijn wel degelijk een hoop voordelen! We delen enkele overwegingen met je:

1. MVO en duurzaam ondernemen in de praktijk
Je durft anno 2020 als organisatie bijna niet meer te zeggen dat je niets aan MVO doet of duurzaamheid niet op je netvlies hebt.
Daarnaast wijzen veel onderzoeken uit dat het ZEGGEN dat je duurzaam of milieubewust onderneemt niet meteen geloofwaardigheid biedt voor anderen. Kort gezegd: je medewerkers en relaties zijn niet meteen onder de indruk als je claimt ‘groen’ te zijn.

2. Meerwaarde voor medewerkers en bezoekers
Wanneer je elektrisch rijden binnen je wagenpark aanbiedt, is een oplaadpunt op kantoor/bedrijventerrein wel zo handig. Daarmee faciliteer je namelijk niet alleen voor medewerkers de broodnodige laadopties, maar ook voor relaties, partners en bezoekers is een faciliteit als deze logisch, nodig en wenselijk anno 2020.
Daarnaast blijkt dat medewerkers steeds vaker benoemen dat ze graag onderdeel zijn van een organisatie die (zichtbaar) aandacht hebben voor het milieu en duurzaam ondernemen. Win-win dus.

3. Er zijn nog steeds subsidiemogelijkheden
Hoewel subsidie en financiële ondersteuning niet meer zo royaal wordt uitgedeeld als enkele jaren geleden, zijn er nog steeds constructies die je als organisatie als extra steuntje in de rug kunt krijgen voor het faciliteren van groene wagenparken en laadopties.
Benieuwd geworden?

Kom in contact met ons team van experts en we gaan graag vrijblijvend met je kijken naar je mogelijkheden!

Het Zicht kantoor Enschede is weer in een nieuw jasje gestoken en afgerond.


Het Zicht kantoor Enschede is weer in een nieuw jasje gestoken en afgerond.

Interne verbouwing gerealiseerd het netwerk, verlichting en elektrische installatie aangepast.

1 2 3 4