Duurzaam verlichten – hoe doe je dat?


Duurzame keuzes maken krijgt al jarenlang en alleen maar toenemend de aandacht. Met de stijgende energiekosten, zijn we met elkaar zowel zakelijk als particulier bekeken meer dan ooit bewust van het feit dat we energie verbruiken; het raakt ons in onze portemonnee en dat versnelt de noodzaak om slimme keuzes te maken die ons helpen besparen. En verlichting hoort daar ook bij. Maar hoe doe je dat en wanneer is verlichting duurzaam? Ons blog van vandaag gaat daar een lichtje op schijnen.

Energie besparen
Wist je dat samen met verwarming het verlichten van een gebouw de grootste energiepost is? Dat betekent dus ook dat het een onderwerp is waarin het besparingspotentieel groot is, en dat is goed nieuws. Niet alleen voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Duurzaam verlichten betekent dus sowieso dat je voor verlichtingsopties kiest die zo min mogelijk energie kosten.
Dat betekent bijvoorbeeld ook dat wanneer je kansen hebt om daglicht optimaal te gebruiken, dat ook iets is dat in je lichtplan een plaats krijgt.
Praat je over duurzaam licht, dan kom je eigenlijk direct uit bij LED verlichting. Hoewel dat voor veel mensen eigenlijk best bekend is als zuinige energiebron, wordt in Nederland zowel in woonhuizen als in gebouwen nog steeds veel gebruik gemaakt van TL verlichting, gloeilampen of hallogeen. Zonde, want de investering van LED verlichting verdient zich snel terug doordat het verbruik vele malen lager ligt.

Het lichtplan
Een lichtplan is eigenlijk precies wat het zegt – een plan over hoe je met je verlichting omgaat. Hoewel dat met name verwijst naar projectverlichting, is dat in een consumentenwoning eigenlijk net zo van toepassing. En de meest voor de hand liggende onderwerpen zijn eigenlijk vrij basic:
• Brandt er weleens licht op momenten of plaatsen dat dat eigenlijk niet hoeft?
• Zou verlichting fijn kunnen zijn op bepaalde momenten of plaatsen waar je dat nu niet hebt?
• Van wat voor verlichtingstypes en -bronnen maak je nu gebruik en kan dat goedkoper/duurzamer?
• Hoe maak ik gebruik van daglicht en kan dat anders?

Bij duurzame projectverlichting denken we met je na over wat nodig is en hoe we daar de beste optie voor kunnen vinden die alle van belang zijnde factoren in acht neemt. Een slimme lichtregeling en/of een schakelsysteem zorgt voor energiebesparing, maar zorgt ook voor een langere levensduur van je lichtbron. Sensoren, timers en/of gebruik van ‘smart’ verlichting die kan worden gecontroleerd met je mobiele telefoon of tablet… er zijn opties genoeg!

Comfort, sfeer en pragmatiek
Al is de kern van dit artikel vooral het duurzaamheids- en kostenaspect, is de invloed die verlichting heeft op ons comfort te belangrijk om niet te noemen. Onderzoeken wijzen namelijk keer op keer uit dat goede verlichting veel positieve effecten heeft; productiviteit binnen de werkomgeving verbetert en je algemene gemoed (humeur) is beter als verlichting van goede kwaliteit is.
“Goede” verlichting houdt dus ook daar rekening mee:
– Egaal licht dat niet verstoort
– Passend bij het doel van de ruimte (sfeer, werk, …)
– Geen verblinding of opwarming van de ruimte

Duurzame projectverlichting met Van Woesik Elektro
Ons team weet als geen ander hoe je sfeervolle verlichting combineert met een duurzame aanpak die goed is voor je portemonnee en het milieu. Benieuwd naar wat we kunnen? Je leest hier meer.

Brandveiligheid – Dit zie je over het hoofd!


brandbeveiliging van woesik elektro

Bij brandveiligheid hebben we vast allemaal wel een bepaald beeld. Of je nu denkt aan het gebruik van bepaalde materialen, de aanwezigheid van rookmelders of (in publieke gebouwen) blusopties zoals brandblussers, brandslangen of sprinklers. Maar brandveiligheid kent eigenlijk veel meer aspecten dan veel mensen in eerste instantie bedenken. En dat geldt voor de thuissituatie, maar zeker ook voor kantoorpanden of andere publieke gebouwen. En als gebouweigenaar heb je daar dus een belangrijke rol EN verantwoordelijkheid in.
Daarom in ons blog van vandaag enkele dingen die vaak over het hoofd worden gezien als het aan komt op brandveiligheid.

1. Wat ‘brandveilig’ is, is moeilijk te duiden (en men is vaak minder goed beschermd dan gedacht)
Als gebouweigenaar kijk je enerzijds naar voldoen aan het bouwbesluit. De gebruikerseisen en mogelijk aanvullende vereisten vanuit bijvoorbeeld een gemeente, richten zich vooral op veiligheid van personen. (Beter gezegd is een pand dan ‘vluchtveilig’ Goed en belangrijk natuurlijk, maar het kan heel goed zijn dat voor jou of je bedrijf, er meer op het spel staat. Je pand zelf, alle materialen die zich erin bevinden… er kan een hoop op het spel staan bij brand en niet alles laat zich eenvoudig vervangen.
Ook niet onbelangrijk is dat een brand vaak niet zo simpel is als “een verzekeringskwestie”. Want na een brand ben je niet de dag erna weer op poten – en dat kan voor, met name bedrijven, funest zijn voor de bedrijfsvoering.

2. De tijd om (zelf) te blussen is veel korter dan je denkt.
Een brand start natuurlijk ergens. Vaak in een specifieke ruimte, soms redelijk geïsoleerd. Je zou dus denken dat er best wat opties zijn om erger te voorkomen door zelf snel te blussen. En die zijn er ook, tot op zekere hoogte. Een goede brandmeldinstallatie is daarin een goede start, maar daarbuiten kunnen opties beperkt zijn.
Een brand, afhankelijk van wat, waar en hoe ontstaan, groeit snel en neemt daarbij in hitte snel toe. Zo snel dat je binnen enkele minuten al niet dichtbij genoeg meer kunt komen om te blussen met bijvoorbeeld een poederblusser.
Dat betekent dus dat je enerzijds moet zorgen dat blusmaterialen snel en goed bereikbaar zijn, maar je je ook moet doordringen van het feit dat je niet altijd erger kunt voorkomen en andere maatregelen moet treffen.
Ook het idee dat de brandweer zaken wel in orde zal maken, is vaak niet juist. Brandweer heeft tijd nodig om ter plaatse te komen en loopt tegen dezelfde problemen aan – wanneer de brand te groot of te heet is, is controleren vaak het meeste dat een brandweer nog kan doen. Met alle (financiële) gevolgen van dien.

3. Het overkomt mij niet (en ik ben toch verzekerd)
Naast dat het helaas vaak blijkt dat men toch niet zo goed verzekerd is als gedacht, is verzekeren beperkt. Daarnaast gaat een verzekering niet bij het minste over tot betaling en al helemaal niet op korte termijn. Terwijl je, zeker in bedrijfsmatige situaties, wel een bedrijf te draaien hebt. Een faillissement gebeurt dan ook in veel gevallen. En het idee “dat het je toch niet overkomt” is uiteraard wat naief.
Je kunt pas zeker zijn als je weet dat je maatregelen hebt genomen die passen bij je gebouw(en)!

Bij Van Woesik weten we als geen ander dat ‘One size fits all’ niet past bij brandveiligheid. Daarom denken we graag met je mee over goede brandveiligheid voor je pand(en) en omgeving. Meer weten? Neem gerust eens contact op!

Je huis zelf verduurzamen – waar begin je?


Duurzaamheid is hot (en naast ‘anderhalvemetersamenleving’ waarschijnlijk een van de meest gebruikte woorden van het afgelopen jaar). Ook bij Van Woesik werken we zowel voor zakelijke als particuliere doeleinden graag en veel aan groeiende duurzaamheid in tal van oplossingen. Maar ook als je als particulier zelf aan de slag wilt met je huis, zijn er voldoende opties.
In ons blog van vandaag delen we enkele opties en tips over het zelfstandig verduurzamen van je woning.

Als start – de voordelen van verduurzaming
Waar duurzaamheid vooral in de groene hoek wordt geplaatst met als zwaartepunt het positieve effect op ons milieu en onze samenleving, is verduurzaming uiteindelijk ook een afweging in de portemonnee. Verduurzamende maatregelen vragen tijd en geld (investering) maar zorgen uiteindelijk ook voor kostenbesparing in de vorm van energiebesparing bijvoorbeeld.
De keuze voor bepaalde maatregelen zijn dus voor veel particulieren ook een afweging van kosten; hoeveel stop ik er in en wat en wanneer levert het me iets op? Zeker wanneer mensen van plan zijn nog zeker een tijd in hun huidige woning te blijven, maakt dat de keuze om nu te investeren een eenvoudige.

Optie 1: isolatie
Zorgen dat je zo min mogelijk energie verliest of verspilt is veruit de meest eenvoudige en recht-door-zee variant van verduurzaming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie:
• Isolatie van de spouwmuur
• Isolatie van het dak
• Isolatie van vloeren
Isolatie van spouwmuren en het dak zijn veel gekozen opties bij bestaande woningen. Niet zo vreemd, want de gemiddelde woning verliest al snel 20% van zijn warmte via de muren. Daarnaast is dit een relatief eenvoudige aanpassing en vrij goedkoop. (Ook fijn, het gebeurt allemaal buiten, dus binnenshuis heb je geen overlast). Deze vorm zie je ook snel terug omdat je flink minder energie verbruikt.
Isolatie van vloeren kan interessant zijn, maar dekt een minder groot oppervlakte. Je kunt het in veel gevallen echter wel zelf doen, wat voor de handige klusser dus zeker interessant kan zijn.

Optie 2: Zonnepanelen en warmtepompen
Hoewel zonnepanelen natuurlijk een veelgehoorde oplossing zijn, vraagt dit voor veel mensen nog iets meer afweging, onder meer omdat de initiele investering hoger ligt dan bij dingen als isolerende maatregelen. Toch is het zeker het overwegen waard – kijkend naar de toekomst:
• Hoeveel stroom heb je nodig (en kun je misschien eerst nog verder besparen met zuinigere apparatuur of ledlampen)
• Bepaal of je woning en de ligging ervan zich goed leent voor zonnepanelen. Dit vraagt advies (dit is vrijblijvend) van een professional. Laat je vooral goed informeren.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor warmtepomp oplossingen. Er zijn al diverse oplossingen en afhankelijk van het type huis en de huidige staat van je isolatie, kan worden beoordeeld welke optie het beste past bij je woning. Laat je vooral informeren en kijk naar wat past.

Optie 3: HR++ glas
In veel huizen is ‘dubbel glas’ al de standaard en dat maakt al een wereld van verschil met enkel glas. HR++ glas (ofwel ‘driedubbelglas’) wordt nu nog niet zo vaak gemaakt, behalve als een verbouwing toch om nieuw glaswerk vraagt. Toch is de isolatiewaarde hoger en biedt het daarnaast veel meer wooncomfort, ook in geluidsdemping.
Dient zich een verbouwing aan (zoals vervangen van kozijnen) dan is HR++ glas zeker een te overwegen optie!

Bij Van Woesik denken we graag mee in tal van projecten. Heb je vragen over wat Van Woesik voor jouw project kan doen? Neem gerust eens contact op!

Toekomst van de Vakman – werken in de elektrotechniek!


Wij steken nooit onder stoelen of banken dat we ons werk geweldig vinden. Wij houden van ons vak en zien dat bij de mensen die we in ons team hebben elke dag terug. En dat zoeken we dus ook bij nieuwe mensen die ons team komen versterken. Sterker nog; we zoeken nog steeds naar nieuwe mensen om ons bedrijf te komen ondersteunen.
Maar naast dat wij natuurlijk graag met potentieel nieuwe collega’s in contact komen en vertellen waarom Van Woesik nou juist zo’n tof bedrijf is om te werken, vinden we het ook belangrijk om een licht te werpen op ons vak op zichzelf. En dat doen we in ons blog van vandaag.

Divers, gevarieerd, uitdagend en inspirerend
Ons vak ontwikkelt zich, elke dag. En dat zie je bijvoorbeeld ook terug in ons dienstenpakket. Jaren geleden werd vooral gedacht aan de bekende elektrotechnische installaties waarbij we voor aannemers, projectontwikkelaars of particulieren aan de slag gingen met bijvoorbeeld verlichting of krachtstroom.
Maar het type installaties binnen ons bedrijf is vele malen breder! En dat maakt ons werk divers en gevarieerd, met hier en daar een leuke uitdaging die je vaardigheden op de proef stelt.
Van Domotica tot geluidsinstallatie en van beveiliging tot brandmeld- en ontruiming.

Je bent gewild
Dat verder ontwikkelen van ons vak, zien we natuurlijk ook door de ontwikkelingen op andere vlakken in de wereld. Zo is de groeiende behoefte aan verduurzaming en alle manieren waarop dat gebeurt, ook van invloed op ons vak.
Duurzame projectontwikkeling die zich doortrekt in verlichting, maar ook duurzame energie in de vorm van bijvoorbeeld zonnepanelen en alles wat daarbij hoort; het is aan de orde van de dag terwijl ons vak er daarin 10 jaar geleden anders uit zag.
Juist doordat de groei en ontwikkeling binnen facetten als duurzaamheid zo snel gaat, is de behoefte aan vakmensen met verstand van zaken en een gezonde drive om mee te ontwikkelen groot. Je bent gewild!

Innovatie
Waar domotica als term jaren geleden nog vooral een ver-van-het-bed-show was voor de meeste mensen en organisaties, is het nu meer en meer aan de orde van de dag. Zeker in toepassing van bijvoorbeeld zorg zie je een groeiende set aan mogelijkheden en innovaties.
Innovaties die mens en milieu ten goede komt, maar er ook voor zorgt dat ons vak breder wordt en interessant is en blijft; aan de voet van vooruitgang in je dagelijkse baan!

Ons mooie bedrijf startte al in 1989 als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf. En vandaag de dag bedienen we elke dag klanten in de meest uiteenlopende toepassingen en oplossingen. En daar hebben we de juiste mensen voor nodig!
Ben jij een enthousiaste en gedreven elektromonteur? Dan zoeken we jou!

Bekijk de vacature online en laat van je horen!

Bedrijfspand beveiliging – deel 2: Belangrijke tips die je zelf kunt toepassen


In ons blog van de vorige keer, brachten we 3 misvattingen voor het voetlicht die we met regelmaat horen. We zien ook dat heel veel bedrijven heel goed door hebben dat er een professionele beveiliging in de vorm van bijvoorbeeld alarminstallaties, camerabewaking, noodverlichting of bijvoorbeeld toegangscontrole noodzakelijk is. Je wilt immers schade zoveel mogelijk voorkomen en al helemaal zorgen dat een inbraak niet tot diefstal leidt.
Er zijn echter ook heel veel dingen die je zelf kunt doen als eigenaar, bewoner of werknemer binnen een pand. Daarom in deel 2 van deze serie handige tips over wat je zelf kunt doen om je bedrijfspand en alles wat er in staat, veilig te houden.

Ken je mensen
In een wat kleiner pand waar iedereen elkaar kent, is dit wat eenvoudig. Als iemand een voor jouw bedrijf onbekende is, valt diegene op en zul je al snel wat alert zijn of diegene zelfs aanspreken om te kijken of je hem/haar kunt helpen.
In veel gevallen, zeker bij de niet-semi-toevallige inbrekers die simpelweg hun kans schoon zien, worden zogeheten verkenners ingezet. Zij bekijken de locatie, brengen in kaart hoe beveiliging en ruimtes in elkaar zitten en waar de beste opties zitten voor een inbraak/diefstal.
Maak liefst gebruik van toegangsbeperking, door middel van een receptie of bijvoorbeeld toegangstags. Heb je dat niet en komen er wel vaker (voor jou) onbekenden in je pand, wees dan simpelweg alert. Zie je iemand op plaatsen die je niet logisch lijken, kijkt iemand erg geïnteresseerd naar ramen, deuren, beveiligingen of waardevolle spullen, wees dan op je hoede.
COVID
Juist nu door COVID het kantoorgedrag anders is geworden (mensen werken vaker thuis, komen op andere tijden naar kantoor) is het herkenbare ritme anders. Dat betekent ook dat het juist nu eenvoudiger kan zijn om van gebaande paden af te wijken en een niet zo bekend iemand dus ook minder snel wordt opgemerkt, simpelweg omdat er minder mensen zijn en de structuur verdwenen is.

Houd spullen uit het zicht
Ook al weet een dief veel te vinden als hij of zij de tijd heeft, maak het vooral niet eenvoudig of aantrekkelijk. Een ‘clean-desk-policy’ heeft naast werkplezier ook veel voordelen bij inbraakpreventie. Ruim op en zorg dat waardevolle materialen of toegangszaken (sleutels, tags, etc.) vooral niet in het zicht liggen.

Check de omgeving van je pand
Omdat bij de meeste van ons gelukkig ons hoofd niet op ‘standje-makkelijk-inbreken’ staat, zien we veel dingen in onze directe omgeving over het hoofd. Maar donkere hoekjes die niet vanaf straat te zien zijn, onbeveiligde achterdeuren, losstaande containers of een opgestapelde pallet > juist dit soort zaken zijn aantrekkelijk voor de (gelegenheids)inbreker. Simpelweg omdat het hulpmiddelen zijn om zijn doel (sneller) te bereiken.

Verlichting schrikt af
Natuurlijk zoeken we graag naar duurzame oplossingen. Eindeloos verlichting laten branden als dat niet nodig is, hoort daar niet zomaar bij. Er zijn echter talloze oplossingen voor slimme verlichting die geen energie vreet.
Het belangrijkste is dat verlichting erg onaantrekkelijk is voor dieven. Zorg dus in en om je pand voor goede verlichting die voorkomt dat er eenvoudige, donkere hoekjes of toegangen zijn waar ze met gerust hart de tijd kunnen nemen om binnen te komen.
Simuleer aanwezigheid of zorg simpelweg dat je gebouw aan alle kanten goed verlicht is.

Vergeet je ramen niet
Zowel thuis als op kantoor zijn we gewend om goed op het afsluiten van de deuren te letten. Nog even een check of de achterdeur op slot is, of bij je partner navragen of hij inderdaad de deur dicht deed.
Ramen daarentegen worden veel vaker vergeten. Juist in de zomerperiode (zelfs als er airco is) worden ramen weleens geopend of op een kiepstand gezet. Wordt ‘s morgens door de eerste die binnen is even wat gezonde ochtendlucht naar binnen gelaten.
Zelfs gesloten ramen waarvan geen gebruik wordt gemaakt van het slotje of de vergrendeling, kunnen inbrekers net de kans geven die ze nodig hebben. Of de soms beter beveiligde deuringangen te omzeilen.

Benieuwd naar je opties of al concreet op zoek naar een alarminstallatie of mogelijkheden voor camerabewaking of toegangscontrole?
Je vindt meer informatie op onze website en komen graag met je in contact!

Bedrijfspand beveiliging – deel 1


De 3 belangrijkste misvattingen bij het beveiligen van je bedrijfspand
Hoewel er, kijkende naar een langere periode terug, een positieve ontwikkeling te zien is in het aantal bedrijfsinbraken, zijn er nog altijd zo’n 40 ondernemers per dag slachtoffer van inbraak (en daarbij vernieling en/of diefstal).
Dat bedrijfspandbeveiliging dus nog steeds een onmiskenbare noodzaak heeft EN nut heeft, is dan ook geen twijfel stuk. Toch zien dus dagelijks tientallen inbrekers hun kans schoon om met success een inbraak te plegen, met alle gevolgen van dien. Daarom in het blog van vandaag aandacht voor de belangrijkste misvattingen bij inbraakbeveiliging, en de tips die je helpen problemen te voorkomen.

Misvatting 1: Hier valt niets te halen
Misschien wel de grootste en belangrijkste misvatting om uit de wereld te helpen. “Joh, zoveel is hier niet te halen, we zijn niet interessant voor inbrekers”. Hoewel we begrijpen dat die gedachte soms speelt, helpt dat je helaas niet. De reden dat deze misvatting zo belangrijk is om uit de weg te ruimen, is drieledig:

• Je weet niet waar een dief op uit is. Dat betekent dat wat voor jou mogelijk oninteressant lijkt, in een groter geheel wel degelijk waarde heeft. Zo zijn specifieke onderdelen juist specifiek doelwit omdat ze in combinatie met andere zaken, extra waarde bieden. Zeker bij professionele inbrekers die goed voorbereid op pad gaan, is het moeilijk in te schatten welke waarde je voor ze hebt.

• Jij denkt dat er niets te halen is, maar een inbreker weet misschien niet wat hij aantreft. Met name gelegenheidsdieven (die simpelweg een eenvoudige kans schoon zien) zullen omdat ze de gelegenheid zien, inbreken om te kijken wat er is.
Zelfs als de dief tot dezelfde conclusie komt, is het leed al geschied.

• Veel bedrijven maken op zijn minst gebruik van technologische hulpmiddelen als computers, laptops, telefoons, servers of opslagapparaten, beamers… al dat soort zaken zijn misschien verzekerd en kunnen worden vervangen. Maar ze zijn voor een dief interessant en zijn vaak eenvoudig te ‘verplaatsen’ binnen een circuit. En daarnaast kan juist met data of informatie de schade voor je bedrijf groter zijn dat de hardware die wordt meegenomen. Zelfs als de dief er niets mee wil of zich niet van bewust is.

Misvatting 2: Zo eenvoudig komen ze hier niet binnen
De groeiende skillset van veel inbrekers, zowel de zeer professionele als de gelegenheidsdief, groeit helaas met de jaren mee. Daarom ontwikkelt ook inbraakbeveiliging in haar opties en innovativiteit door.
De kleinste kansen kunnen worden benut. Van een overduidelijk openstaand raam tot een bij de hand zijnde container. Een hoge heg die ideaal het zicht belemmerd tot ouderwets hang- en sluitwerk dat zonder moeite binnen een minuut geforceerd is.
Het is voor veel mensen soms moeilijk voor te stellen hoe kinderlijk eenvoudig een inbraak soms kan zijn, als niet voldoende maatregelen zijn genomen om inbraak tegen te gaan.

Misvatting 3: We zitten in een veilige omgeving
Een gedachte die ook vanuit de particuliere markt (woonhuizen) vaak te horen is, is de omgeving waarin het pand zich bevindt. Natuurlijk is het helemaal waar dat je in sommige delen van het land meer risico loopt, cijfermatig bekeken, dan anderen. Het betekent echter niet dat een veilige omgeving of een terrein waar in de recente geschiedenis niets is gebeurd, ook echt veilig is.
Als inbrekers een kans zien of een doel hebben, weten ze elk pand te vinden dat hen daarin kan voorzien. Ook in gebieden waar voorheen weinig onrust was.

Gelukkig zien we in heel veel van onze bedrijfspraktijk dat ondernemers zich erg goed bewust zijn van de risico’s en de mogelijkheden om inbraak, schade en diefstal te voorkomen. De manier waarop dat het beste kan worden gedaan, hangt af van diverse factoren, zoals ligging, type pand etc.
Ons team helpt je daarom graag met een gericht advies dat precies past bij je wensen en locatie. Meer weten of eens in contact met ons komen? Laat een bericht achter en we nemen graag snel contact op!

Volgende keer: Deel 2 met praktische tips die je ZELF kunt toepassen.

Het aantal gezondheidscentra neemt in Nederland toe


Het gezondheidscentrum deed ooit zijn intrede met iets nieuws: structurele multidisciplinaire samenwerking. Inmiddels is het niet meer weg te denken in de hele huisartsenzorg. Nederland telt 250 gezondheidscentra die 10.000 tot 20.000 inwoners bedienen met preventie, zorg en welzijn.
In een gezondheidscentrum zitten vaak een spoedeisende huisartsenpost, huisartspraktijken, een apotheek, thuiszorg, een fysiotherapeut en een aantal kleinere zorgverleners. De animo van andere zorgverleners om deel te nemen in een medisch centrum wordt ook steeds groter. Zo ook in Den Bosch. De zorg loopt warm voor een nieuw gezondheidscentrum in Den Bosch: de verbouwing van de voormalige kerk San Salvator is in juli 2021 klaar. In eerste instantie zou het centrum begin dit jaar open gaan, maar de verbouwing liep vertraging op door het coronavirus.

Een ander voorbeeld. In Amersfoort is het Gezondheidscentrum Cartesius gevestigd. Het is centraal gelegen in het Leusderkwartier in Amersfoort Zuid. Het gezondheidscentrum is ondergebracht op de begane grond en de benedenverdieping van het appartementencomplex aan de Cartesiustraat 2. Op deze verdiepingen staan zo’n 11 disciplines en een kleine 30 zorgverleners klaar om zorg te dragen voor hun patiënten.
Er is een tekort aan huisartsen. Het tekort aan huisartsen zorgt voor een hogere werkdruk. Om dit aan te kunnen moeten huisartsen innoveren, digitaliseren en meer de samenwerking opzoeken. Duo-praktijken komen het meeste voor. Het aantal solo-praktijken neemt af, terwijl het aantal gezondheidscentra juist toeneemt.

Van Woesik Elektro heeft veel ervaring als het gaat over elektrotechnische installatie voor een gezondheidscentrum. Bekijk op onze portfoliopagina onze projecten.

Smart verlichting is eenvoudig te bedienen vanuit je smartphone


Ruim 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens maken gebruik van slimme verlichting of slimme schakelaars: dat is circa 16 procent van alle huishoudens. Wanneer je voor het eerst slimme verlichting in je woning neemt, gaat er een wereld voor je open.
De meeste mensen maken de keuze voor slimme verlichting omdat ze kosten willen besparen. Kostenbesparing wordt gevolgd door gemak en comfort als belangrijkste motivatie om slimme lampen of schakelaars aan te schaffen.

Domotica

Als je geen alomvattend domoticasysteem in huis hebt, is het een heel gedoe om alle lichten die je ‘s avonds in huis wilt laten branden met de hand aan te zetten.
Slimme verlichting zorgt voor veiligheid. Smart verlichting is eenvoudig te bedienen vanuit je smartphone of tablet, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om tijdschema’s in te stellen op je smart lampen.

Schemerschakelaar
Een schemerschakelaar helpt je jouw verlichting (of ander elektronisch apparatuur) automatisch aan- of uit te laten schakelen. De schakelaar heeft een lichtgevoelige sensor die de verlichtingssterkte van de omgeving meet, en daarop de aangesloten apparatuur aan- of uitschakelt. Ideaal als je jouw buitenverlichting bijvoorbeeld alleen in de avonduren en in de nacht wil laten branden.

Wil je meer informatie over slimme verlichting?

Netwerkbekabeling aanleggen?


Anno 2021 hebben heel veel apparaten in en rondom het huis/ bedrijfsgebouw ondersteuning van een netwerkkabel nodig. Een netwerkkabel werkt qua stabiele netwerkverbinding nog steeds het beste. Natuurlijk heb je bijna overal WIFI echter je internetverbinding is nog altijd het meest betrouwbaar en stabiel met een netwerkkabel.
Stel je hebt een nieuw pand gekocht of gehuurd. Hoe krijg je in elke ruimte een netwerk kabel? Onze specialisten kunnen je hierbij helpen. Wij hebben tientallen jaren ervaring, zijn constant bezig met de nieuwste technologie en werken alleen met de beste kwaliteit producten en monteurs.
Het is best een hele klus om overal in je huis een netwerkkabel te trekken. In een nieuwbouwwoning heb je vaak een aantal lege leidingen waardoor de klus makkelijker is.
In een oudere pand is het vaak een heel gepuzzel om de kabel van je meterkast naar de juiste ruimte te krijgen.
Juist daarom is het belangrijk dat je hiervoor een specialist in de arm neemt. Deze vakmensen weten precies wat ze doen en hoe ze het beste een netwerkkabel trekken kunnen.

UTP
Een UTP netwerkkabel is tegenwoordig onontbeerlijk je zou niet meer zonder kunnen. Je heb tegenwoordig computers, laptops, tv’s, maar ook mediacenters of glasvezel, ADSL, maar ook SDSL en andere soorten. Dit alles heeft een UTP-kabel nodig om te kunnen werken.
De kwaliteit van een netwerkkabel is echt erg voornaam. Wij leveren alleen A-Kwaliteits kabel. Kwalitatieve producten en vakmensen gaan hand in hand. Precies om die reden is Van Woesik Elektro uw vakkundige partner als het gaat om installeren, adviseren en onderhouden van data installaties.

Voordat wij databekabeling voor je kunnen aanleggen, is het belangrijk om alle werkzaamheden met je te bespreken. Maak  een afspraak  met een van onze specialisten.

Nieuwbouw Gezondheidscentrum Boschdijk bijna afgerond


In 2019 werd gestart met de nieuwbouw van het GHC Boschdijk. Op de hoek Boschdijk-Pieter Zeemanstraat krijgt het GHC steeds meer gezicht. In de nieuwbouw op Vredeoord, met appartementen op de hoek Boschdijk-Pieter Zeemanstraat, herrijst op de begane grond het Gezondheidscentrum. Van Woesik Elektro bv heeft de complete elektrotechnische installatie verzorgd voor het gezondheidscentrum in Eindhoven. Naar verwachting zal de nieuwbouw medio april van dit jaar afgerond zijn.

1 2 3 4