ALARMSYSTEEM OF ALARMINSTALLATIE? HIER VOLGEN ONZE TIPS

Geplaatst op 05-02-2020  -  Categorie: Nieuws

alarmmmm

 

Volgens de cijfers van het CBS wordt er elk jaar ongeveer 65.000 keer ingebroken. De meeste inbraken (ongeveer 80 procent) worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. De gelegenheidsinbreker haalt uit elke situatie zijn voordeel en werkt met klein materiaal: een tang of een schroevendraaier. Hij komt pas in actie als hij een pand ziet waar op eenvoudige wijze wat te halen is.

Een alarmsysteem of alarminstallatie kan een dief afschrikken, maar is niet op zichzelf voldoende om het huis te beschermen tegen inbraak. Je kunt een alarmsysteem beter zien als een aanvullende maatregel. Het belangrijkste van de beveiliging zit in het juiste hang- en sluitwerk en (buiten)verlichting. Een alarmsysteem kan de bewoner een veiliger gevoel geven. Soms verplicht de verzekeraar de verzekeringnemer een alarmsysteem te nemen, als deze bijvoorbeeld kostbare bezittingen wil verzekeren.

Bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarmsysteem worden alle componenten via kabels met elkaar verbonden. Deze componenten zijn detectoren, klavieren, sirenes… De kabels komen allemaal samen in een centrale unit, ook wel de alarmcentrale genoemd. Hieronder een afbeelding van hoe een dergelijke alarmstructuur eruit kan zien.

Draadloos alarmsysteem
Zoals de titel doet vermoeden werkt een draadloos alarmsysteem in tegenstelling tot een bekabeld alarmsysteem zonder kabels. Vandaar dat een draadloos alarmsysteem ook ideaal is voor bestaande huizen en bedrijfspanden waarbij er geen kabels in de ruimte verwerkt zijn.
Bij het kiezen van het beste alarmsysteem moet er rekening worden gehouden met een aantal zaken. Welke ruimtes wil ik beveiligen? Heb ik genoeg aan het geluid van het alarmpaneel? Wil ik gebeld worden als er alarm is?

Tips
Vermijd (dure) abonnementen!
Een abonnement kost relatief veel meer geld en het resultaat is meestal niet wat je ervan verwacht.
Schakel niet zomaar een installateur in
Kies altijd voor een installateur die is gespecialiseerd in inbraakbeveiliging en het liefst nog een installateur die is gecertificeerd.

Ga voor een gemakkelijke installatie
Installeer je liever zelf een alarmsysteem kies dan voor een alarmsysteem dat gemakkelijk is te installeren en het gemak brengt waar je naar zoekt.

Kies een systeem dat je uit kunt breiden
Waarom? Mocht je in de toekomst verhuizen of je woning uitbreiden dan heb je altijd de keuze om je systeem uit te breiden en een extra deur of raam te beveiligen. Wel zo gemakkelijk!

Plak een beveiligingssticker op je (achter)deur
Een sticker op je deur schrikt potentiële inbrekers af en hiermee geef je aan dat je je woning beveiligt.

INTERESSE IN EEN VAN ONZE DIENSTEN? MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS ADVIESGESPREK !!



MEEST RECENTE BERICHTEN

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER