Bedrijfspand beveiliging – deel 1

Geplaatst op 06-08-2021  -  Categorie: Nieuws

bedrijfspand-beveiliging-deel-1

De 3 belangrijkste misvattingen bij het beveiligen van je bedrijfspand
Hoewel er, kijkende naar een langere periode terug, een positieve ontwikkeling te zien is in het aantal bedrijfsinbraken, zijn er nog altijd zo’n 40 ondernemers per dag slachtoffer van inbraak (en daarbij vernieling en/of diefstal).

Dat bedrijfspandbeveiliging dus nog steeds een onmiskenbare noodzaak heeft EN nut heeft, is dan ook geen twijfel stuk. Toch zien dus dagelijks tientallen inbrekers hun kans schoon om met success een inbraak te plegen, met alle gevolgen van dien. Daarom in het blog van vandaag aandacht voor de belangrijkste misvattingen bij inbraakbeveiliging, en de tips die je helpen problemen te voorkomen.

Misvatting 1: Hier valt niets te halen
Misschien wel de grootste en belangrijkste misvatting om uit de wereld te helpen. “Joh, zoveel is hier niet te halen, we zijn niet interessant voor inbrekers”. Hoewel we begrijpen dat die gedachte soms speelt, helpt dat je helaas niet. De reden dat deze misvatting zo belangrijk is om uit de weg te ruimen, is drieledig:

• Je weet niet waar een dief op uit is. Dat betekent dat wat voor jou mogelijk oninteressant lijkt, in een groter geheel wel degelijk waarde heeft. Zo zijn specifieke onderdelen juist specifiek doelwit omdat ze in combinatie met andere zaken, extra waarde bieden. Zeker bij professionele inbrekers die goed voorbereid op pad gaan, is het moeilijk in te schatten welke waarde je voor ze hebt.

• Jij denkt dat er niets te halen is, maar een inbreker weet misschien niet wat hij aantreft. Met name gelegenheidsdieven (die simpelweg een eenvoudige kans schoon zien) zullen omdat ze de gelegenheid zien, inbreken om te kijken wat er is.
Zelfs als de dief tot dezelfde conclusie komt, is het leed al geschied.

• Veel bedrijven maken op zijn minst gebruik van technologische hulpmiddelen als computers, laptops, telefoons, servers of opslagapparaten, beamers… al dat soort zaken zijn misschien verzekerd en kunnen worden vervangen. Maar ze zijn voor een dief interessant en zijn vaak eenvoudig te ‘verplaatsen’ binnen een circuit. En daarnaast kan juist met data of informatie de schade voor je bedrijf groter zijn dat de hardware die wordt meegenomen. Zelfs als de dief er niets mee wil of zich niet van bewust is.

Misvatting 2: Zo eenvoudig komen ze hier niet binnen
De groeiende skillset van veel inbrekers, zowel de zeer professionele als de gelegenheidsdief, groeit helaas met de jaren mee. Daarom ontwikkelt ook inbraakbeveiliging in haar opties en innovativiteit door.
De kleinste kansen kunnen worden benut. Van een overduidelijk openstaand raam tot een bij de hand zijnde container. Een hoge heg die ideaal het zicht belemmerd tot ouderwets hang- en sluitwerk dat zonder moeite binnen een minuut geforceerd is.
Het is voor veel mensen soms moeilijk voor te stellen hoe kinderlijk eenvoudig een inbraak soms kan zijn, als niet voldoende maatregelen zijn genomen om inbraak tegen te gaan.

Misvatting 3: We zitten in een veilige omgeving
Een gedachte die ook vanuit de particuliere markt (woonhuizen) vaak te horen is, is de omgeving waarin het pand zich bevindt. Natuurlijk is het helemaal waar dat je in sommige delen van het land meer risico loopt, cijfermatig bekeken, dan anderen. Het betekent echter niet dat een veilige omgeving of een terrein waar in de recente geschiedenis niets is gebeurd, ook echt veilig is.
Als inbrekers een kans zien of een doel hebben, weten ze elk pand te vinden dat hen daarin kan voorzien. Ook in gebieden waar voorheen weinig onrust was.

Gelukkig zien we in heel veel van onze bedrijfspraktijk dat ondernemers zich erg goed bewust zijn van de risico’s en de mogelijkheden om inbraak, schade en diefstal te voorkomen. De manier waarop dat het beste kan worden gedaan, hangt af van diverse factoren, zoals ligging, type pand etc.
Ons team helpt je daarom graag met een gericht advies dat precies past bij je wensen en locatie. Meer weten of eens in contact met ons komen? Laat een bericht achter en we nemen graag snel contact op!

Volgende keer: Deel 2 met praktische tips die je ZELF kunt toepassen.



MEEST RECENTE BERICHTEN

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER