Bedrijfspand beveiliging – deel 2: Belangrijke tips die je zelf kunt toepassen

Geplaatst op 17-09-2021  -  Categorie: Nieuws

bedrijfspand-beveiliging-deel-2

In ons blog van de vorige keer, brachten we 3 misvattingen voor het voetlicht die we met regelmaat horen. We zien ook dat heel veel bedrijven heel goed door hebben dat er een professionele beveiliging in de vorm van bijvoorbeeld alarminstallaties, camerabewaking, noodverlichting of bijvoorbeeld toegangscontrole noodzakelijk is. Je wilt immers schade zoveel mogelijk voorkomen en al helemaal zorgen dat een inbraak niet tot diefstal leidt.

Er zijn echter ook heel veel dingen die je zelf kunt doen als eigenaar, bewoner of werknemer binnen een pand. Daarom in deel 2 van deze serie handige tips over wat je zelf kunt doen om je bedrijfspand en alles wat er in staat, veilig te houden.

Ken je mensen
In een wat kleiner pand waar iedereen elkaar kent, is dit wat eenvoudig. Als iemand een voor jouw bedrijf onbekende is, valt diegene op en zul je al snel wat alert zijn of diegene zelfs aanspreken om te kijken of je hem/haar kunt helpen.
In veel gevallen, zeker bij de niet-semi-toevallige inbrekers die simpelweg hun kans schoon zien, worden zogeheten verkenners ingezet. Zij bekijken de locatie, brengen in kaart hoe beveiliging en ruimtes in elkaar zitten en waar de beste opties zitten voor een inbraak/diefstal.
Maak liefst gebruik van toegangsbeperking, door middel van een receptie of bijvoorbeeld toegangstags. Heb je dat niet en komen er wel vaker (voor jou) onbekenden in je pand, wees dan simpelweg alert. Zie je iemand op plaatsen die je niet logisch lijken, kijkt iemand erg geïnteresseerd naar ramen, deuren, beveiligingen of waardevolle spullen, wees dan op je hoede.


COVID
Juist nu door COVID het kantoorgedrag anders is geworden (mensen werken vaker thuis, komen op andere tijden naar kantoor) is het herkenbare ritme anders. Dat betekent ook dat het juist nu eenvoudiger kan zijn om van gebaande paden af te wijken en een niet zo bekend iemand dus ook minder snel wordt opgemerkt, simpelweg omdat er minder mensen zijn en de structuur verdwenen is.

 

Houd spullen uit het zicht
Ook al weet een dief veel te vinden als hij of zij de tijd heeft, maak het vooral niet eenvoudig of aantrekkelijk. Een ‘clean-desk-policy’ heeft naast werkplezier ook veel voordelen bij inbraakpreventie. Ruim op en zorg dat waardevolle materialen of toegangszaken (sleutels, tags, etc.) vooral niet in het zicht liggen.

 

Check de omgeving van je pand
Omdat bij de meeste van ons gelukkig ons hoofd niet op ‘standje-makkelijk-inbreken’ staat, zien we veel dingen in onze directe omgeving over het hoofd. Maar donkere hoekjes die niet vanaf straat te zien zijn, onbeveiligde achterdeuren, losstaande containers of een opgestapelde pallet > juist dit soort zaken zijn aantrekkelijk voor de (gelegenheids)inbreker. Simpelweg omdat het hulpmiddelen zijn om zijn doel (sneller) te bereiken.

 

Verlichting schrikt af
Natuurlijk zoeken we graag naar duurzame oplossingen. Eindeloos verlichting laten branden als dat niet nodig is, hoort daar niet zomaar bij. Er zijn echter talloze oplossingen voor slimme verlichting die geen energie vreet.
Het belangrijkste is dat verlichting erg onaantrekkelijk is voor dieven. Zorg dus in en om je pand voor goede verlichting die voorkomt dat er eenvoudige, donkere hoekjes of toegangen zijn waar ze met gerust hart de tijd kunnen nemen om binnen te komen.
Simuleer aanwezigheid of zorg simpelweg dat je gebouw aan alle kanten goed verlicht is.

 

Vergeet je ramen niet
Zowel thuis als op kantoor zijn we gewend om goed op het afsluiten van de deuren te letten. Nog even een check of de achterdeur op slot is, of bij je partner navragen of hij inderdaad de deur dicht deed.
Ramen daarentegen worden veel vaker vergeten. Juist in de zomerperiode (zelfs als er airco is) worden ramen weleens geopend of op een kiepstand gezet. Wordt ‘s morgens door de eerste die binnen is even wat gezonde ochtendlucht naar binnen gelaten. Zelfs gesloten ramen waarvan geen gebruik wordt gemaakt van het slotje of de vergrendeling, kunnen inbrekers net de kans geven die ze nodig hebben. Of de soms beter beveiligde deuringangen te omzeilen.

Benieuwd naar je opties of al concreet op zoek naar een alarminstallatie of mogelijkheden voor camerabewaking of toegangscontrole?


Je vindt meer informatie op onze website en komen graag met je in contact!MEEST RECENTE BERICHTEN

De juiste aandacht voor duurzame energie; Van Woesik breidt specialisaties uit

Datum: 14 september 2023
Categorie: Nieuws
Om onduidelijkheden rondom Van Woesik en haar toekomst direct te voorkomen; Van Woesik is nog steeds de Van Woesik zoals je ons kent. Van Woesik Elektro is als basis en als kern van ons bedrijf nog altijd dat; transpa...

Inspectie en Onderhoud: Het belang van thermografie bij NEN3140 Inspecties

Datum: 11 augustus 2023
Categorie: Nieuws
Bij Van Woesik Elektro begrijpen we als geen ander hoe cruciaal het is om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties te waarborgen. Onze toewijding aan de hoogste normen komt tot uiting in ons...

Brandbeveiliging en brandmeldinstallaties – zo noodzakelijk zijn ze

Datum: 07 juli 2023
Categorie: Nieuws
Wat hebben GHC Forum Tilburg en de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch met elkaar te maken? Je vindt ze alle drie terug in ons portfolio binnen de categorie brandbeveiliging. En hoewel brand best wel tot de verbeelding spr...

Laadpunten als onderdeel van je project

Datum: 02 juni 2023
Categorie: Nieuws
Ons straatbeeld wordt steeds meer gevuld met ‘elektrisch’. Naast natuurlijk de alsmaar fors groeiende hoeveelheid elektrische auto’s, zie je ook steeds meer elektrische fietsen. En dat is niet alles, ook elektrische s...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER