Bedrijfspand beveiliging – deel 2: Belangrijke tips die je zelf kunt toepassen

Geplaatst op 17-09-2021  -  Categorie: Nieuws

bedrijfspand-beveiliging-deel-2

In ons blog van de vorige keer, brachten we 3 misvattingen voor het voetlicht die we met regelmaat horen. We zien ook dat heel veel bedrijven heel goed door hebben dat er een professionele beveiliging in de vorm van bijvoorbeeld alarminstallaties, camerabewaking, noodverlichting of bijvoorbeeld toegangscontrole noodzakelijk is. Je wilt immers schade zoveel mogelijk voorkomen en al helemaal zorgen dat een inbraak niet tot diefstal leidt.

Er zijn echter ook heel veel dingen die je zelf kunt doen als eigenaar, bewoner of werknemer binnen een pand. Daarom in deel 2 van deze serie handige tips over wat je zelf kunt doen om je bedrijfspand en alles wat er in staat, veilig te houden.

Ken je mensen
In een wat kleiner pand waar iedereen elkaar kent, is dit wat eenvoudig. Als iemand een voor jouw bedrijf onbekende is, valt diegene op en zul je al snel wat alert zijn of diegene zelfs aanspreken om te kijken of je hem/haar kunt helpen.
In veel gevallen, zeker bij de niet-semi-toevallige inbrekers die simpelweg hun kans schoon zien, worden zogeheten verkenners ingezet. Zij bekijken de locatie, brengen in kaart hoe beveiliging en ruimtes in elkaar zitten en waar de beste opties zitten voor een inbraak/diefstal.
Maak liefst gebruik van toegangsbeperking, door middel van een receptie of bijvoorbeeld toegangstags. Heb je dat niet en komen er wel vaker (voor jou) onbekenden in je pand, wees dan simpelweg alert. Zie je iemand op plaatsen die je niet logisch lijken, kijkt iemand erg geïnteresseerd naar ramen, deuren, beveiligingen of waardevolle spullen, wees dan op je hoede.


COVID
Juist nu door COVID het kantoorgedrag anders is geworden (mensen werken vaker thuis, komen op andere tijden naar kantoor) is het herkenbare ritme anders. Dat betekent ook dat het juist nu eenvoudiger kan zijn om van gebaande paden af te wijken en een niet zo bekend iemand dus ook minder snel wordt opgemerkt, simpelweg omdat er minder mensen zijn en de structuur verdwenen is.

 

Houd spullen uit het zicht
Ook al weet een dief veel te vinden als hij of zij de tijd heeft, maak het vooral niet eenvoudig of aantrekkelijk. Een ‘clean-desk-policy’ heeft naast werkplezier ook veel voordelen bij inbraakpreventie. Ruim op en zorg dat waardevolle materialen of toegangszaken (sleutels, tags, etc.) vooral niet in het zicht liggen.

 

Check de omgeving van je pand
Omdat bij de meeste van ons gelukkig ons hoofd niet op ‘standje-makkelijk-inbreken’ staat, zien we veel dingen in onze directe omgeving over het hoofd. Maar donkere hoekjes die niet vanaf straat te zien zijn, onbeveiligde achterdeuren, losstaande containers of een opgestapelde pallet > juist dit soort zaken zijn aantrekkelijk voor de (gelegenheids)inbreker. Simpelweg omdat het hulpmiddelen zijn om zijn doel (sneller) te bereiken.

 

Verlichting schrikt af
Natuurlijk zoeken we graag naar duurzame oplossingen. Eindeloos verlichting laten branden als dat niet nodig is, hoort daar niet zomaar bij. Er zijn echter talloze oplossingen voor slimme verlichting die geen energie vreet.
Het belangrijkste is dat verlichting erg onaantrekkelijk is voor dieven. Zorg dus in en om je pand voor goede verlichting die voorkomt dat er eenvoudige, donkere hoekjes of toegangen zijn waar ze met gerust hart de tijd kunnen nemen om binnen te komen.
Simuleer aanwezigheid of zorg simpelweg dat je gebouw aan alle kanten goed verlicht is.

 

Vergeet je ramen niet
Zowel thuis als op kantoor zijn we gewend om goed op het afsluiten van de deuren te letten. Nog even een check of de achterdeur op slot is, of bij je partner navragen of hij inderdaad de deur dicht deed.
Ramen daarentegen worden veel vaker vergeten. Juist in de zomerperiode (zelfs als er airco is) worden ramen weleens geopend of op een kiepstand gezet. Wordt ‘s morgens door de eerste die binnen is even wat gezonde ochtendlucht naar binnen gelaten. Zelfs gesloten ramen waarvan geen gebruik wordt gemaakt van het slotje of de vergrendeling, kunnen inbrekers net de kans geven die ze nodig hebben. Of de soms beter beveiligde deuringangen te omzeilen.

Benieuwd naar je opties of al concreet op zoek naar een alarminstallatie of mogelijkheden voor camerabewaking of toegangscontrole?


Je vindt meer informatie op onze website en komen graag met je in contact!MEEST RECENTE BERICHTEN

Wat zijn Microgrids? Ontdek de energiebron van de toekomst

Datum: 10 juni 2024
Categorie: Nieuws
Stel je een kleiner, handiger versie voor van het grote elektriciteitsnet dat ons hele land van stroom voorziet. Dat is in wezen wat een microgrid is: een compacte, lokale versie van het reguliere elektriciteitsnet. M...

Alles wat je moet weten over netwerkkabels: De gids voor beginners

Datum: 10 mei 2024
Categorie: Nieuws
In een wereld die draait op constante verbindingen en naadloze communicatie, zijn netwerkkabels de ongeziene ruggengraat achter onze digitale infrastructuur. Of het nu gaat om het streamen van films, het verzenden van...

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER