BLOG: ZONNEPANALEN LATEN MONTEREN, LEES EERST ONZE TIPS

Geplaatst op 30-06-2019  -  Categorie: Nieuws

Zonnepanelen zijn erg populair en actueel. Steeds meer Nederlanders monteren zonnepanelen op hun dak. Wie zich nu oriënteert op zonnepanelen, krijgt alleen maar technische benamingen om de oren: Omvormers, optimizers, wattpiek, rendement, monokristallijn silicium, polykristallijn silicium, en ga zomaar door.

Begin bij het begin! Passen ze wel op je dak? Hoeveel heb je er nodig?

Voordat je gaat kijken naar de beste zonnepanelen, is het verstandig om eerst een indicatie te krijgen van de gemiddelde kosten. Laat dus eerst een installateur bij jouw bedrijf of woning langskomen.
Deze installateur kan precies aangeven wat de mogelijkheden zijn maar ook welke eventuele obstakels er kunnen zijn.

De capaciteit van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek, afgekort Wp. Een zonnepaneel met een capaciteit van bijvoorbeeld 280 Wp levert meer op dan een zonnepaneel van 240 Wp.
Je hebt 12 zonnepanelen van 290 wattpiek nodig om het gemiddeld jaarlijks stroomverbruik van 3000 kWh volledig zelf op te wekken. Maar dit is een gemiddelde van grote en kleine huishoudens.
Je hebt qua kleur niet veel keuze. Je hebt zwarte en blauwe zonnepanelen. De zwarte zonnepanelen leveren doorgaans iets minder op dan de blauwe. Echt groot is dat verschil niet, dus kies vooral wat je het mooist vindt.

Omvormers

Bij gebruik van zonne-energie door middel van fotovoltaïsche zonnecellen zijn omvormers noodzakelijk om de opgewekte energie in huis te kunnen gebruiken dan wel te kunnen transporteren.
Let er dan ook op dat de omvormer ook zou energiezuinig mogelijk is. Welke soort en type omvormer het beste geschikt is voor jouw zonnepanelensysteem, is afhankelijk van het vermogen van je zonnepanelen en de aanwezigheid van schaduwvorming. Laat je hiervoor goed informeren door de installateur.
Bij je keuze is het ook belangrijk goed op de garantie op zonnepanelen en omvormers te letten. Om in Nederland verkocht te mogen worden, moeten zonnepanelen gecertificeerd zijn. Ze hebben dan bijvoorbeeld een ‘TüV-keurmerk’

Wil je nog meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek maak dan een afspraak met één van onze professionals.



MEEST RECENTE BERICHTEN

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER