Brandbeveiliging en brandmeldinstallaties – zo noodzakelijk zijn ze

Geplaatst op 07-07-2023  -  Categorie: Nieuws

Brandbeveiliging en brandmeldinstallaties – zo noodzakelijk zijn ze

Wat hebben GHC Forum Tilburg en de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch met elkaar te maken? Je vindt ze alle drie terug in ons portfolio binnen de categorie brandbeveiliging.

En hoewel brand best wel tot de verbeelding spreekt (en anders kan de gemiddelde actiefilm je zeker van inspiratie voorzien, is brandbeveiliging dan weer veel minder sexy. Je denkt waarschijnlijk aan de rode kastjes met “in geval van brand” of misschien de sprinklers zoals je, daar hebben we ze weer, vaak in filmhotels ziet.

Juist omdat brandbeveiliging misschien niet zo sexy is, wijden we hier vandaag een blog aan. Want een brandveilig ingericht gebouw is letterlijk van levensbelang. En dus de moeite waard om er wat meer aandacht aan te besteden.  

Brandbeveiliging – wat hoort daar allemaal bij?

Je gebouw brandveilig inrichten, is niet een kwestie van een alarmpje installeren en klaar. Want het formaat, de inrichting, de materialen van het gebouw; alles is van invloed op de keuzes die je maakt. Hoe zorg je ervoor dat waar in het gebouw ook er iets mis gaat, er maximale brandveiligheid is?

We beginnen met de brandmeldinstallatie. Dit is een alarmtoestel dat afgaat wanneer er brand wordt vastgesteld. Dit is van grote waarde omdat het een brand al in een vroeg stadium kan ontdekken en daarmee schade aan gebouw, materiaal en gevaar voor mensen minimaliseert.

  • Handbrandmelders; dit is een toestel dat iemand ‘met de hand’ activeert, zodra hij of zij brand vaststelt. Iedereen in het gebouw wordt op de hoogte gesteld door een alarm.
  • Automatische melders; zoals de naam al zegt, stellen deze melders ‘zelf’ een beginnende brand vast en geven alarm, bijvoorbeeld aan de meldkamer.  

One size doesn’t fit all

Zoals we al stelden in het vorige deel; elk gebouw is anders. In formaat, in samenstelling, in opbouw, in ruimtes en ruimtegebruik, in materiaalkeuze en in interieur. Al die zaken zijn van invloed op hoe veilig het gebouw is op het moment dat er brand uitbreekt.

Voor een tijdige vaststelling, wordt er dus op maat bekeken welke indelingen en brandbeveiligingsmaatregelen zinvol zijn en hoe je die inricht.

Daarom kun je bij Van Woesik terecht voor het gehele traject; een passend, echt goed advies, de daadwerkelijke installatie en vervolgens het onderhoud en de inspectie. 

Onderhoud en regelgeving

De brandveiligheid van gebouwen wordt goed in de gaten gehouden en met name publieke ruimten hebben natuurlijk te maken met wet- en regelgeving. Zo is Theater de Speeldoor die we al noemden naar aanleiding van de gebruikersvergunning van de gemeente Vughts, de complete brandmeldinstallatie vervangen.

Bij het verzorgen van de brandmeldinstallatie voor de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch is zoals de wet voorschrijft ook een brandproef gedaan.

Kennis en naleving van wat regelgeving voorschrijft, is een absolute must bij dit soort installaties. En daar helpen we je dus ook graag bij.  

Bekijk meer over brandbeveiliging of kom met ons in contact.

  

 

 MEEST RECENTE BERICHTEN

De juiste aandacht voor duurzame energie; Van Woesik breidt specialisaties uit

Datum: 14 september 2023
Categorie: Nieuws
Om onduidelijkheden rondom Van Woesik en haar toekomst direct te voorkomen; Van Woesik is nog steeds de Van Woesik zoals je ons kent. Van Woesik Elektro is als basis en als kern van ons bedrijf nog altijd dat; transpa...

Inspectie en Onderhoud: Het belang van thermografie bij NEN3140 Inspecties

Datum: 11 augustus 2023
Categorie: Nieuws
Bij Van Woesik Elektro begrijpen we als geen ander hoe cruciaal het is om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties te waarborgen. Onze toewijding aan de hoogste normen komt tot uiting in ons...

Brandbeveiliging en brandmeldinstallaties – zo noodzakelijk zijn ze

Datum: 07 juli 2023
Categorie: Nieuws
Wat hebben GHC Forum Tilburg en de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch met elkaar te maken? Je vindt ze alle drie terug in ons portfolio binnen de categorie brandbeveiliging. En hoewel brand best wel tot de verbeelding spr...

Laadpunten als onderdeel van je project

Datum: 02 juni 2023
Categorie: Nieuws
Ons straatbeeld wordt steeds meer gevuld met ‘elektrisch’. Naast natuurlijk de alsmaar fors groeiende hoeveelheid elektrische auto’s, zie je ook steeds meer elektrische fietsen. En dat is niet alles, ook elektrische s...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER