CCTV – Het wat, waar en waarom van deze beveiliging

Geplaatst op 03-06-2022  -  Categorie: Nieuws

CCTV – Het wat, waar en waarom van deze beveiliging

Praat je over camerabewaking of ben je op zoek naar een vorm van camerabewaking, dan is de kans groot dat de term CCTV zeker voorbij komt. Maar zelfs als je de term weleens hebt gehoord (ook in films hoor je hem regelmatig voorbij komen), wil dat nog niet zeggen dat je echt weet hoe het zit. Daarom in ons blog van vandaag aandacht voor CCTV, wat het is en welke overwegingen passen bij deze manier van camerabeveiliging.

 

CCTV – de betekenis

De letters CCTV staan voor Closed Circuit Television, wat refereert naar eigenlijk de kern van het systeem in twee delen.

Closed Circuit
Bij CCTV camerabewaking spreken we over een gesloten circuit, dat zoveel betekent dat anderen geen toegang kunnen krijgen tot dit systeem. Logisch, want je wilt niet dat iemand meekijkt omdat dat nou juist onderdeel van de beveiliging is.

De camera’s zijn dan ook niet aangesloten op bijvoorbeeld het internet, wat het kwetsbaarder zou maken voor foute bedoelingen van buitenaf. In dit geval hebben recorders en monitors een directe verbinding met elkaar. Zo heb je zelf zicht op wat je moet zien.


Television
Het systeem is zo opgezet dat je via de monitor kunt zien wat er gebeurt, real life, op 1 of meerdere camera’s. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere ruimtes of plekken in je buitengedeelte bewaken. Zo houd je zicht op wie er binnenkomt of nadert en hoe hun gedragingen zijn. Omdat de beelden ook worden opgeslagen, heb je de ruimte om later beelden terug te kijken.

Een CCTV systeem staat normaal gesproken altijd aan (dag en nacht, 24/7), hoewel dat niet betekent dat er ook al die tijd iemand kijkt of hoeft te kijken. Zoals gesteld; je hebt altijd de ruimte om opnames terug te kijken.

 

De toepassingen van CCTV camerabewaking

Je kunt je voorstellen dat de toepassingsmogelijkheden van dit soort systemen breed zijn. Teruggrijpend naar de filmreferentie, past CCTV heel goed bij bedrijven die in beeld willen houden wie er in hun omgeving komt en wat er wordt gedaan; veiligheid voor de mensen die er werken en eventuele waardevolle zaken die zich in of om het pand bevinden. En laten we eerlijk zijn, dat hoeft echt niet alleen een bank te zijn voor wie CCTV een goed idee is.

Een andere toepassing, zien we in de particuliere omgeving. Met name bij tuinen of opritten versterkt een CCTV systeem het gevoel van veiligheid en werkt het, bij zichtbaarheid, preventief voor mensen met kwade bedoelingen. Wil je liever alleen registratie wanneer er beweging plaats vindt, dan zijn er andere alternatieven. (We denken graag met je mee).

Een laatste toepassing die veel (en groeiend) te zien is, is in de zorg. Het monitoren van patiënten om op tijd hulp te kunnen bieden, veiligheid te kunnen garanderen of afwijkende patronen te kunnen zien, is populair. Natuurlijk wordt hierbij goed nagedacht en bekeken welke privacy richtlijnen er gelden en hoe je op een goede manier toch gebruik kunt maken van de voorhanden zijnde toepassingen voor patientveiligheid.

 

Meer weten?

Benieuwd naar wat we kunnen doen voor je en of CCTV camerabewaking iets voor je bedrijf of instelling is? We komen graag in contact om met je mee te denken. 

 



MEEST RECENTE BERICHTEN

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

Huisautomatisering – wel degelijk iets van nu!

Datum: 04 december 2023
Categorie: Nieuws
Huisautomatisering, domotica, smart homes... je hoort steeds vaker dit soort termen. Soms in de context van precies dat.. een huis. Soms ook rondom toepassingen in de zorg; een domein waarin domotica al jarenlang te v...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER