DOMOTICA KAN BIJDRAGEN AAN DUURZAAM WOONGENOT

Geplaatst op 02-03-2020  -  Categorie: Nieuws

internet-things-concept-1284-10812

 

Domotica, iedereen heeft het er al jaren over maar inmiddels zijn er een fors aantal stappen gemaakt. Welke ‘smart house’ mogelijkheden zijn er. Je kunt soms door de bomen het bos niet meer zien dus hoog tijd voor een simpele uiteenzetting van de systemen.

Het idee van de domotica systemen voor in huis is simpel: ze moeten je leven makkelijker en leuker maken. Een slim huis is natuurlijk mooi maar waar moet die aan voldoen?

De termen domotica, smart home en huisautomatisering worden vaak gebruikt en gaan allemaal over hetzelfde. Het is de integratie van technologie en diensten om de kwaliteit van leven te vergroten.
Domotica zorgt voor meer comfort in huis. Als je aan de toekomst denkt, wil je wellicht meer ontzorgt worden door een makkelijke systemen in je woning. Veiligheid en comfort die op een goede manier gebruikt wordt door Google en andere systemen van Alexa, Amazon, Siri etc. Daar zorgt domotica voor. Het wordt inmiddels ‘smart homes’ genoemd; elektronica en thuisnetwerken (al netwerken die via Wi-Fi lopen) ten behoeve van de automatiseringsprocessen in en om de woning.

Het woord domotica komt van het Latijnse ‘domus’ en dat betekent huis. De toevoeging ‘tica’ komt van robotica, informatica en telematica en is dus een aanvulling op het huis.
Je kunt dus de veiligheid verbeteren met domotica. Slimme alarmsystemen worden steeds efficienter en in sommige gevallen kunnen het zelfs inbraak voorkomen. Op het moment van inbraak wordt het herkent en vervolgens wordt er alarm geslagen. Je kunt de slimme verlichting ook gebruiken om de veiligheid te vergroten.
Maar er zijn natuurlijk ook nog andere handige opties. Denk bijvoorbeeld aan een deur die automatisch opengaat wanneer je in de buurt komt of verlichting die automatisch aan flitst wanneer wordt aangebeld.

Veel huiseigenaren zien steeds meer het belang in van duurzaam wonen. We schreven hier al eerder een blog over.

Domotica kan er voor zorgen dat u minder energie verbruikt. Domotica kan bijdragen aan duurzaam woongenot. En dat kan op de volgende manier:
Energieverbruik verlagen. Bedien de thermostaat in uw huis op afstand.

Verlichting aan-/uitschakelen.

Ben je vergeten de verlichting uit te schakelen? Met domotica toepassingen kan dat alsnog op afstand. Of zet specifieke lampen ‘s ochtends alvast aan. Sluipverbruik wordt hiermee voorkomen.
Monitoren van energie. Wilt u meer energie bewust worden? Met domotica kun je jouw energiegebruik monitoren. Zo ben je veel bewuster van je energieverbruik.

Voor een gratis adviesgesprek neem contact op Tel. (073) 656 76 77 ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl 



MEEST RECENTE BERICHTEN

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER