Duurzaam wonen/bouwen/leven & Prinsjesdag – dit moet je weten

Geplaatst op 03-10-2022  -  Categorie: Nieuws

Prinsjesdag is zelden een echte verrassing – traditiegetrouw wordt in de weken voorafgaand het gros van de berichtgeving al ‘gelekt’. Dat in de rede van dit jaar een sterke aandacht zou uitgaan naar duurzaamheid, klimaat, wonen en natuurlijk de energie uitdagingen waarin we ons bevinden, was überhaupt al geen verrassing.

Desalniettemin tijd om de aandachtspunten en uitspringers van deze Prinsjesdag rondom duurzaamheid te delen. 

Klimaatmaatregelen, energiekosten, toekomst

Net als in 2021 is er aandacht voor klimaatmaatregelen. Waar we echter vorig jaar over 6.8 miljard aan ruimte spraken, ligt de aandacht nu vooral ook in het overeind houden van bedrijven en met name de particuliere Nederlander.

De overal benoemde openlopende inflatie, hoge energie- en grondstofprijzen.. het heeft zo zijn effect op de verwachte economie en algehele welvaart. Op korte termijn zijn de dus vooral gericht op het verminderen van de negatieve effecten van wat er gaande is.

Tegelijkertijd moet er ook wel actief wordt geïnvesteerd om verduurzaming verder te stimuleren. En dat is divers. Denk hierbij aan ontwikkelingen aan de energie-infrastructuur, verduurzaming van het gehele leven, waaronder industrie en het bouwen van nieuwe kerncentrales. Windparken op zee, energiebesparingen op tal van vlakken, waterstofprojecten; de opties zijn breed.  

Klimaatmaatregelen – extra investering

In 2023 wordt 109 miljoen extra uitgetrokken voor het klimaat. En dat gaat niet alleen om Nederland. Groene energie in Afrika en het verminderen van ontbossing om wereldwijd de weerbaarheid van groepen te beschermen. Klimaatneutraal worden voordat we in 2050 zijn is nog steeds een doel. 

Verduurzaming gebouwde omgeving

Niet alleen woningen moeten versneld worden verduurzaamd, waarbij de focus op isolatie ligt. Vorig jaar al werd voor maatschappelijke gebouwen extra geld uitgetrokken om deze versneld te verduurzamen (denk aan ziekenhuis, scholen of gebouwen van het rijk).

Hoewel dit jaar de focus ligt op woning en hun isolatie, worden ook andere gebouwen gestimuleerd om voor duurzame keuzes te gaan. De subsidie hierin is echter beperkt.  

Benieuwd naar duurzaam bouwen en wat dit allemaal voor je project betekent? Van duurzame energieoplossingen tot duurzaam verlichten – Van Woesik denkt graag met je mee!MEEST RECENTE BERICHTEN

Veiligheid in je bedrijf op alle fronten; dit kan er

Datum: 06 maart 2023
Categorie: Nieuws
Als je eigenaar bent van een bedrijf, een pand, of allebei, dan weet je dat er wel duizend dingen zijn waar je over na moet denken. En een daarvan is veiligheid. Zeker als je te maken hebt met mensen; werknemers of be...

Deze week heeft Van Woesik Elektro apotheek Maar in Nederweert voorzien van 24 zonnepanelen.

Datum: 03 maart 2023
Categorie: Nieuws
Deze week heeft Van Woesik Elektro de apotheek Maar in Nederweert voorzien van 24 zonnepanelen. Dit is een belangrijke stap in het verduurzamen van de apotheek, wat past bij de groeiende trend van duurzaamheid in Nede...

Frisse start in 2023 – word jij onze nieuwe elektromonteur?

Datum: 02 januari 2023
Categorie: Nieuws
We weten het best.. we zijn niet de enigen die richting het einde van het jaar blogs schrijven over enerzijds terugkijken en anderzijds een vooruitblik naar het nieuwe jaar doen. Eigenlijk maakt ons dat ook niet ui...

Verplichting tot laadpunt bij bedrijfspand – zo ben je goed voorbereid

Datum: 02 december 2022
Categorie: Nieuws
Dat we met elkaar serieus de transitie naar elektrisch rijden aan het maken zijn, is niet te ontkennen. Traditionele auto’s op benzine of diesel wordt in eerste instantie zakelijk als leaseauto binnen afzienbare tijd ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER