Duurzaam wonen/bouwen/leven & Prinsjesdag – dit moet je weten

Geplaatst op 03-10-2022  -  Categorie: Nieuws

Prinsjesdag is zelden een echte verrassing – traditiegetrouw wordt in de weken voorafgaand het gros van de berichtgeving al ‘gelekt’. Dat in de rede van dit jaar een sterke aandacht zou uitgaan naar duurzaamheid, klimaat, wonen en natuurlijk de energie uitdagingen waarin we ons bevinden, was überhaupt al geen verrassing.

Desalniettemin tijd om de aandachtspunten en uitspringers van deze Prinsjesdag rondom duurzaamheid te delen. 

Klimaatmaatregelen, energiekosten, toekomst

Net als in 2021 is er aandacht voor klimaatmaatregelen. Waar we echter vorig jaar over 6.8 miljard aan ruimte spraken, ligt de aandacht nu vooral ook in het overeind houden van bedrijven en met name de particuliere Nederlander.

De overal benoemde openlopende inflatie, hoge energie- en grondstofprijzen.. het heeft zo zijn effect op de verwachte economie en algehele welvaart. Op korte termijn zijn de dus vooral gericht op het verminderen van de negatieve effecten van wat er gaande is.

Tegelijkertijd moet er ook wel actief wordt geïnvesteerd om verduurzaming verder te stimuleren. En dat is divers. Denk hierbij aan ontwikkelingen aan de energie-infrastructuur, verduurzaming van het gehele leven, waaronder industrie en het bouwen van nieuwe kerncentrales. Windparken op zee, energiebesparingen op tal van vlakken, waterstofprojecten; de opties zijn breed.  

Klimaatmaatregelen – extra investering

In 2023 wordt 109 miljoen extra uitgetrokken voor het klimaat. En dat gaat niet alleen om Nederland. Groene energie in Afrika en het verminderen van ontbossing om wereldwijd de weerbaarheid van groepen te beschermen. Klimaatneutraal worden voordat we in 2050 zijn is nog steeds een doel. 

Verduurzaming gebouwde omgeving

Niet alleen woningen moeten versneld worden verduurzaamd, waarbij de focus op isolatie ligt. Vorig jaar al werd voor maatschappelijke gebouwen extra geld uitgetrokken om deze versneld te verduurzamen (denk aan ziekenhuis, scholen of gebouwen van het rijk).

Hoewel dit jaar de focus ligt op woning en hun isolatie, worden ook andere gebouwen gestimuleerd om voor duurzame keuzes te gaan. De subsidie hierin is echter beperkt.  

Benieuwd naar duurzaam bouwen en wat dit allemaal voor je project betekent? Van duurzame energieoplossingen tot duurzaam verlichten – Van Woesik denkt graag met je mee!MEEST RECENTE BERICHTEN

Huisautomatisering – wel degelijk iets van nu!

Datum: 04 december 2023
Categorie: Nieuws
Huisautomatisering, domotica, smart homes... je hoort steeds vaker dit soort termen. Soms in de context van precies dat.. een huis. Soms ook rondom toepassingen in de zorg; een domein waarin domotica al jarenlang te v...

Elektrotechniek is overal! En dit is waar je het ziet.

Datum: 03 november 2023
Categorie: Nieuws
Wij ‘ademen’ elektrotechniek, zo gezegd. Niet zo vreemd, want als sinds ons bedrijf werd opgestart, was de kern van ons werk elektro. Maar als er iets in de afgelopen jaren sterk is mee ontwikkeld met alle trends en o...

Zonnepanelen: Bespaar geld en ga groen met deze regelingen

Datum: 05 oktober 2023
Categorie: Nieuws
Zonnepanelen zijn hot, en terecht! Ze zijn niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor je portemonnee. En het wordt nog beter - er zijn allerlei goede financiële regelingen en trucjes om de aanschaf en het gebru...

De juiste aandacht voor duurzame energie; Van Woesik breidt specialisaties uit

Datum: 14 september 2023
Categorie: Nieuws
Om onduidelijkheden rondom Van Woesik en haar toekomst direct te voorkomen; Van Woesik is nog steeds de Van Woesik zoals je ons kent. Van Woesik Elektro is als basis en als kern van ons bedrijf nog altijd dat; transpa...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER