Duurzaam wonen/bouwen/leven & Prinsjesdag – dit moet je weten

Geplaatst op 03-10-2022  -  Categorie: Nieuws

Prinsjesdag is zelden een echte verrassing – traditiegetrouw wordt in de weken voorafgaand het gros van de berichtgeving al ‘gelekt’. Dat in de rede van dit jaar een sterke aandacht zou uitgaan naar duurzaamheid, klimaat, wonen en natuurlijk de energie uitdagingen waarin we ons bevinden, was überhaupt al geen verrassing.

Desalniettemin tijd om de aandachtspunten en uitspringers van deze Prinsjesdag rondom duurzaamheid te delen. 

Klimaatmaatregelen, energiekosten, toekomst

Net als in 2021 is er aandacht voor klimaatmaatregelen. Waar we echter vorig jaar over 6.8 miljard aan ruimte spraken, ligt de aandacht nu vooral ook in het overeind houden van bedrijven en met name de particuliere Nederlander.

De overal benoemde openlopende inflatie, hoge energie- en grondstofprijzen.. het heeft zo zijn effect op de verwachte economie en algehele welvaart. Op korte termijn zijn de dus vooral gericht op het verminderen van de negatieve effecten van wat er gaande is.

Tegelijkertijd moet er ook wel actief wordt geïnvesteerd om verduurzaming verder te stimuleren. En dat is divers. Denk hierbij aan ontwikkelingen aan de energie-infrastructuur, verduurzaming van het gehele leven, waaronder industrie en het bouwen van nieuwe kerncentrales. Windparken op zee, energiebesparingen op tal van vlakken, waterstofprojecten; de opties zijn breed.  

Klimaatmaatregelen – extra investering

In 2023 wordt 109 miljoen extra uitgetrokken voor het klimaat. En dat gaat niet alleen om Nederland. Groene energie in Afrika en het verminderen van ontbossing om wereldwijd de weerbaarheid van groepen te beschermen. Klimaatneutraal worden voordat we in 2050 zijn is nog steeds een doel. 

Verduurzaming gebouwde omgeving

Niet alleen woningen moeten versneld worden verduurzaamd, waarbij de focus op isolatie ligt. Vorig jaar al werd voor maatschappelijke gebouwen extra geld uitgetrokken om deze versneld te verduurzamen (denk aan ziekenhuis, scholen of gebouwen van het rijk).

Hoewel dit jaar de focus ligt op woning en hun isolatie, worden ook andere gebouwen gestimuleerd om voor duurzame keuzes te gaan. De subsidie hierin is echter beperkt.  

Benieuwd naar duurzaam bouwen en wat dit allemaal voor je project betekent? Van duurzame energieoplossingen tot duurzaam verlichten – Van Woesik denkt graag met je mee!MEEST RECENTE BERICHTEN

Alles wat je moet weten over netwerkkabels: De gids voor beginners

Datum: 10 mei 2024
Categorie: Nieuws
In een wereld die draait op constante verbindingen en naadloze communicatie, zijn netwerkkabels de ongeziene ruggengraat achter onze digitale infrastructuur. Of het nu gaat om het streamen van films, het verzenden van...

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER