Energieprijzen naar hoogtepunt – wat betekent dat voor jou(w project)?

Geplaatst op 15-08-2022  -  Categorie: Nieuws

We begrijpen best dat we met een titel als dit je niet bepaald in een fijne stemming brengen. Want met welk uitgangspunt je ook op deze website bent, als particulier, ondernemer, projectontwikkelaar of bouwer…. De hoge energieprijzen raken iedereen.

En juist die hoge energieprijzen, gecombineerd met de noodzaak om dingen anders aan te gaan pakken in het belang van onze wereld en toekomst, vragen dus om actie. En maken in sommige gevallen, de keuze om het groener en duurzamer aan te pakken, ineens eigenlijk eenvoudiger.  

Duurzame energie – waarom dat?

Bij Van Woesik Elektro staat duurzame energie centraal. Al enige tijd eigenlijk. En niet omdat het nu hip en trendy is, maar omdat energiezuinige en duurzame installaties simpelweg de energiebehoefte verlagen en daarmee de kans bieden op een besparing.

Het vinden van een goede balans tussen onze wereld, het milieu, de mensen en economie is zacht gezegd een uitdaging. En een belangrijke, want wat we nu doen, werkt door naar later.. het klimaat laat daarin weinig ruimte voor twijfel meer. Investeren in duurzaamheid is dus niet alleen een toekomstgerichte en ‘groene’ keuze – ook commercieel is het slim.

Op dit moment zijn niet alleen energieprijzen hoog. Ook bouw in algemene zin is duur, doordat materiaalkosten de pan uit rijzen, personeel moeilijk te vinden is en eigenlijk alles momenteel veel kost. Toch is de aanhoudend hoge (en nog stijgende) energieprijzen een belangrijke motivator om toch echt stappen te ondernemen in duurzaamheid!  

Duurzame energie in al haar vormen

Bij duurzame energie denken de meeste mensen en bedrijven in eerste instantie meteen aan zonnepanelen. Dat is niet onterecht, want zonne-energie is enorm kansrijk en belangrijk in de stap naar slimmere vormen van energie. Maar duurzame keuzes qua installaties kunnen ook op kleinere vlakken verschil maken.

Denk hierbij aan het gebruik maken van slimme thermostaten of het inzetten van slimme verlichtingsoplossingen, zoals LED-TL. Het belangrijke voordeel van dit soort oplossingen is dat ze veel verschil kunnen maken, maar vaak eenvoudig te realiseren zijn!

 Duurzame energie met Van Woesik Elektro

Bij Van Woesik richten we ons met onze installaties met name op projectmatig duurzame oplossingen in het hogere segment.

Ben je benieuwd wat er op het gebied van kostenbesparende installaties met een duurzame insteek mogelijk is? Ben je projectontwikkelaar en begrijp je dat je niet zonder duurzame installatie kunt en wil je slimme keuzes maken?

Bekijk onze informatie en kom met ons in contact – we denken graag mee!MEEST RECENTE BERICHTEN

De juiste aandacht voor duurzame energie; Van Woesik breidt specialisaties uit

Datum: 14 september 2023
Categorie: Nieuws
Om onduidelijkheden rondom Van Woesik en haar toekomst direct te voorkomen; Van Woesik is nog steeds de Van Woesik zoals je ons kent. Van Woesik Elektro is als basis en als kern van ons bedrijf nog altijd dat; transpa...

Inspectie en Onderhoud: Het belang van thermografie bij NEN3140 Inspecties

Datum: 11 augustus 2023
Categorie: Nieuws
Bij Van Woesik Elektro begrijpen we als geen ander hoe cruciaal het is om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties te waarborgen. Onze toewijding aan de hoogste normen komt tot uiting in ons...

Brandbeveiliging en brandmeldinstallaties – zo noodzakelijk zijn ze

Datum: 07 juli 2023
Categorie: Nieuws
Wat hebben GHC Forum Tilburg en de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch met elkaar te maken? Je vindt ze alle drie terug in ons portfolio binnen de categorie brandbeveiliging. En hoewel brand best wel tot de verbeelding spr...

Laadpunten als onderdeel van je project

Datum: 02 juni 2023
Categorie: Nieuws
Ons straatbeeld wordt steeds meer gevuld met ‘elektrisch’. Naast natuurlijk de alsmaar fors groeiende hoeveelheid elektrische auto’s, zie je ook steeds meer elektrische fietsen. En dat is niet alles, ook elektrische s...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER