Energieprijzen naar hoogtepunt – wat betekent dat voor jou(w project)?

Geplaatst op 15-08-2022  -  Categorie: Nieuws

We begrijpen best dat we met een titel als dit je niet bepaald in een fijne stemming brengen. Want met welk uitgangspunt je ook op deze website bent, als particulier, ondernemer, projectontwikkelaar of bouwer…. De hoge energieprijzen raken iedereen.

En juist die hoge energieprijzen, gecombineerd met de noodzaak om dingen anders aan te gaan pakken in het belang van onze wereld en toekomst, vragen dus om actie. En maken in sommige gevallen, de keuze om het groener en duurzamer aan te pakken, ineens eigenlijk eenvoudiger.  

Duurzame energie – waarom dat?

Bij Van Woesik Elektro staat duurzame energie centraal. Al enige tijd eigenlijk. En niet omdat het nu hip en trendy is, maar omdat energiezuinige en duurzame installaties simpelweg de energiebehoefte verlagen en daarmee de kans bieden op een besparing.

Het vinden van een goede balans tussen onze wereld, het milieu, de mensen en economie is zacht gezegd een uitdaging. En een belangrijke, want wat we nu doen, werkt door naar later.. het klimaat laat daarin weinig ruimte voor twijfel meer. Investeren in duurzaamheid is dus niet alleen een toekomstgerichte en ‘groene’ keuze – ook commercieel is het slim.

Op dit moment zijn niet alleen energieprijzen hoog. Ook bouw in algemene zin is duur, doordat materiaalkosten de pan uit rijzen, personeel moeilijk te vinden is en eigenlijk alles momenteel veel kost. Toch is de aanhoudend hoge (en nog stijgende) energieprijzen een belangrijke motivator om toch echt stappen te ondernemen in duurzaamheid!  

Duurzame energie in al haar vormen

Bij duurzame energie denken de meeste mensen en bedrijven in eerste instantie meteen aan zonnepanelen. Dat is niet onterecht, want zonne-energie is enorm kansrijk en belangrijk in de stap naar slimmere vormen van energie. Maar duurzame keuzes qua installaties kunnen ook op kleinere vlakken verschil maken.

Denk hierbij aan het gebruik maken van slimme thermostaten of het inzetten van slimme verlichtingsoplossingen, zoals LED-TL. Het belangrijke voordeel van dit soort oplossingen is dat ze veel verschil kunnen maken, maar vaak eenvoudig te realiseren zijn!

 Duurzame energie met Van Woesik Elektro

Bij Van Woesik richten we ons met onze installaties met name op projectmatig duurzame oplossingen in het hogere segment.

Ben je benieuwd wat er op het gebied van kostenbesparende installaties met een duurzame insteek mogelijk is? Ben je projectontwikkelaar en begrijp je dat je niet zonder duurzame installatie kunt en wil je slimme keuzes maken?

Bekijk onze informatie en kom met ons in contact – we denken graag mee!MEEST RECENTE BERICHTEN

Frisse start in 2023 – word jij onze nieuwe elektromonteur?

Datum: 02 januari 2023
Categorie: Nieuws
We weten het best.. we zijn niet de enigen die richting het einde van het jaar blogs schrijven over enerzijds terugkijken en anderzijds een vooruitblik naar het nieuwe jaar doen. Eigenlijk maakt ons dat ook niet ui...

Verplichting tot laadpunt bij bedrijfspand – zo ben je goed voorbereid

Datum: 02 december 2022
Categorie: Nieuws
Dat we met elkaar serieus de transitie naar elektrisch rijden aan het maken zijn, is niet te ontkennen. Traditionele auto’s op benzine of diesel wordt in eerste instantie zakelijk als leaseauto binnen afzienbare tijd ...

Domotica & Duurzaamheid – hoe zit dat?

Datum: 07 november 2022
Categorie: Nieuws
Over duurzaamheid wordt heel wat geschreven, gepraat, nagedacht en, in sommige gevallen, daadwerkelijke stappen gezet. Want we willen duurzamer en eerlijk gezegd, we MOETEN ook duurzamer (willen). Tegelijkertijd zi...

Duurzaam wonen/bouwen/leven & Prinsjesdag – dit moet je weten

Datum: 03 oktober 2022
Categorie: Nieuws
Prinsjesdag is zelden een echte verrassing – traditiegetrouw wordt in de weken voorafgaand het gros van de berichtgeving al ‘gelekt’. Dat in de rede van dit jaar een sterke aandacht zou uitgaan naar duurzaamheid, klim...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER