Energieprijzen naar hoogtepunt – wat betekent dat voor jou(w project)?

Geplaatst op 15-08-2022  -  Categorie: Nieuws

We begrijpen best dat we met een titel als dit je niet bepaald in een fijne stemming brengen. Want met welk uitgangspunt je ook op deze website bent, als particulier, ondernemer, projectontwikkelaar of bouwer…. De hoge energieprijzen raken iedereen.

En juist die hoge energieprijzen, gecombineerd met de noodzaak om dingen anders aan te gaan pakken in het belang van onze wereld en toekomst, vragen dus om actie. En maken in sommige gevallen, de keuze om het groener en duurzamer aan te pakken, ineens eigenlijk eenvoudiger.  

Duurzame energie – waarom dat?

Bij Van Woesik Elektro staat duurzame energie centraal. Al enige tijd eigenlijk. En niet omdat het nu hip en trendy is, maar omdat energiezuinige en duurzame installaties simpelweg de energiebehoefte verlagen en daarmee de kans bieden op een besparing.

Het vinden van een goede balans tussen onze wereld, het milieu, de mensen en economie is zacht gezegd een uitdaging. En een belangrijke, want wat we nu doen, werkt door naar later.. het klimaat laat daarin weinig ruimte voor twijfel meer. Investeren in duurzaamheid is dus niet alleen een toekomstgerichte en ‘groene’ keuze – ook commercieel is het slim.

Op dit moment zijn niet alleen energieprijzen hoog. Ook bouw in algemene zin is duur, doordat materiaalkosten de pan uit rijzen, personeel moeilijk te vinden is en eigenlijk alles momenteel veel kost. Toch is de aanhoudend hoge (en nog stijgende) energieprijzen een belangrijke motivator om toch echt stappen te ondernemen in duurzaamheid!  

Duurzame energie in al haar vormen

Bij duurzame energie denken de meeste mensen en bedrijven in eerste instantie meteen aan zonnepanelen. Dat is niet onterecht, want zonne-energie is enorm kansrijk en belangrijk in de stap naar slimmere vormen van energie. Maar duurzame keuzes qua installaties kunnen ook op kleinere vlakken verschil maken.

Denk hierbij aan het gebruik maken van slimme thermostaten of het inzetten van slimme verlichtingsoplossingen, zoals LED-TL. Het belangrijke voordeel van dit soort oplossingen is dat ze veel verschil kunnen maken, maar vaak eenvoudig te realiseren zijn!

 Duurzame energie met Van Woesik Elektro

Bij Van Woesik richten we ons met onze installaties met name op projectmatig duurzame oplossingen in het hogere segment.

Ben je benieuwd wat er op het gebied van kostenbesparende installaties met een duurzame insteek mogelijk is? Ben je projectontwikkelaar en begrijp je dat je niet zonder duurzame installatie kunt en wil je slimme keuzes maken?

Bekijk onze informatie en kom met ons in contact – we denken graag mee!MEEST RECENTE BERICHTEN

Beveiligingscamera’s en privacy – niet altijd duidelijk

Datum: 03 mei 2023
Categorie: Nieuws
  Een camerabewakingssysteem is een heel effectieve manier van beveiliging. Binnen ons dienstenportfolio is CCTV camerabeveiliging dan ook een belangrijke en een manier van beveiligen die zowel voor particulieren als...

Veiligheid eerst; dit moet je weten over (het testen van de aardlekschakelaar

Datum: 03 april 2023
Categorie: Nieuws
Vorige maand schreven we ook al over het onderwerp veiligheid, toen in wat bredere zin. En vandaag gaan we juist op een veel specifiekere tour; de aardlekschakelaar. Aardlekbeveiliging is dus al een beveiliging op zic...

Veiligheid in je bedrijf op alle fronten; dit kan er

Datum: 06 maart 2023
Categorie: Nieuws
Als je eigenaar bent van een bedrijf, een pand, of allebei, dan weet je dat er wel duizend dingen zijn waar je over na moet denken. En een daarvan is veiligheid. Zeker als je te maken hebt met mensen; werknemers of be...

Deze week heeft Van Woesik Elektro apotheek Maar in Nederweert voorzien van 24 zonnepanelen.

Datum: 03 maart 2023
Categorie: Nieuws
Deze week heeft Van Woesik Elektro de apotheek Maar in Nederweert voorzien van 24 zonnepanelen. Dit is een belangrijke stap in het verduurzamen van de apotheek, wat past bij de groeiende trend van duurzaamheid in Nede...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER