Energieprijzen naar hoogtepunt – wat betekent dat voor jou(w project)?

Geplaatst op 15-08-2022  -  Categorie: Nieuws

We begrijpen best dat we met een titel als dit je niet bepaald in een fijne stemming brengen. Want met welk uitgangspunt je ook op deze website bent, als particulier, ondernemer, projectontwikkelaar of bouwer…. De hoge energieprijzen raken iedereen.

En juist die hoge energieprijzen, gecombineerd met de noodzaak om dingen anders aan te gaan pakken in het belang van onze wereld en toekomst, vragen dus om actie. En maken in sommige gevallen, de keuze om het groener en duurzamer aan te pakken, ineens eigenlijk eenvoudiger.  

Duurzame energie – waarom dat?

Bij Van Woesik Elektro staat duurzame energie centraal. Al enige tijd eigenlijk. En niet omdat het nu hip en trendy is, maar omdat energiezuinige en duurzame installaties simpelweg de energiebehoefte verlagen en daarmee de kans bieden op een besparing.

Het vinden van een goede balans tussen onze wereld, het milieu, de mensen en economie is zacht gezegd een uitdaging. En een belangrijke, want wat we nu doen, werkt door naar later.. het klimaat laat daarin weinig ruimte voor twijfel meer. Investeren in duurzaamheid is dus niet alleen een toekomstgerichte en ‘groene’ keuze – ook commercieel is het slim.

Op dit moment zijn niet alleen energieprijzen hoog. Ook bouw in algemene zin is duur, doordat materiaalkosten de pan uit rijzen, personeel moeilijk te vinden is en eigenlijk alles momenteel veel kost. Toch is de aanhoudend hoge (en nog stijgende) energieprijzen een belangrijke motivator om toch echt stappen te ondernemen in duurzaamheid!  

Duurzame energie in al haar vormen

Bij duurzame energie denken de meeste mensen en bedrijven in eerste instantie meteen aan zonnepanelen. Dat is niet onterecht, want zonne-energie is enorm kansrijk en belangrijk in de stap naar slimmere vormen van energie. Maar duurzame keuzes qua installaties kunnen ook op kleinere vlakken verschil maken.

Denk hierbij aan het gebruik maken van slimme thermostaten of het inzetten van slimme verlichtingsoplossingen, zoals LED-TL. Het belangrijke voordeel van dit soort oplossingen is dat ze veel verschil kunnen maken, maar vaak eenvoudig te realiseren zijn!

 Duurzame energie met Van Woesik Elektro

Bij Van Woesik richten we ons met onze installaties met name op projectmatig duurzame oplossingen in het hogere segment.

Ben je benieuwd wat er op het gebied van kostenbesparende installaties met een duurzame insteek mogelijk is? Ben je projectontwikkelaar en begrijp je dat je niet zonder duurzame installatie kunt en wil je slimme keuzes maken?

Bekijk onze informatie en kom met ons in contact – we denken graag mee!MEEST RECENTE BERICHTEN

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER