Inspectie en Onderhoud: Het belang van thermografie bij NEN3140 Inspecties

Geplaatst op 11-08-2023  -  Categorie: Nieuws

Bij Van Woesik Elektro begrijpen we als geen ander hoe cruciaal het is om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties te waarborgen. Onze toewijding aan de hoogste normen komt tot uiting in ons streven naar perfectie bij elk project. Een van de essentiële aspecten van elektrotechnisch onderhoud en inspectie is thermografie, en we willen graag de voordelen van deze techniek benadrukken, vooral in combinatie met NEN3140 inspecties.

Wat is Thermografie?

Thermografie, ook wel bekend als infraroodbeeldvorming, is een techniek die het mogelijk maakt om temperatuurverschillen in elektrotechnische installaties te detecteren en visualiseren. Dit houdt in dat we met behulp van geavanceerde warmtebeeldcamera's kunnen zien of er abnormaal hoge temperaturen zijn in bijvoorbeeld verdeelkasten. Deze temperatuurverschillen kunnen wijzen op potentiële problemen in de installatie.

Waarom Thermografie in Elektrotechniek?

Het belang van thermografie in elektrotechniek kan niet genoeg worden benadrukt. Elektrische storingen en branden zijn risico's die we koste wat het kost willen vermijden. Thermografie stelt ons in staat om mogelijke problemen op te sporen voordat ze zich ontwikkelen tot gevaarlijke situaties. Hier zijn enkele redenen waarom thermografie zo waardevol is in elektrotechnische inspecties:

Vroegtijdige Probleemdetectie: Thermografische inspectie maakt het mogelijk om elektrische componenten te controleren zonder fysiek contact. Hierdoor kunnen we vroegtijdig problemen zoals oververhitting, losse verbindingen en ongelijkmatige belastingen identificeren.

Veiligheid: Het inspecteren van elektrotechnische installaties zonder thermografie kan risicovol zijn. Met warmtebeeldcamera's kunnen inspecteurs veilig op afstand werken, waardoor de kans op letsel wordt verminderd.

Kostenbesparing: Vroegtijdige probleemdetectie betekent dat reparaties en onderhoudsmaatregelen kunnen worden genomen voordat een klein probleem escaleert tot een grootschalig en kostbaar probleem.

Minimaliseren van Uitvaltijd: Door problemen te identificeren voordat ze tot storingen leiden, kunnen we ongeplande uitvaltijd minimaliseren, wat essentieel is voor bedrijven die afhankelijk zijn van continue stroomvoorziening.

NEN3140 Inspecties en Thermografie

Bij Van Woesik Elektro integreren we thermografie met NEN3140 inspecties. NEN3140 is een Nederlandse norm die de veiligheid van elektrische installaties reguleert. Door thermografie op te nemen in deze inspecties, profiteren onze klanten van meerdere voordelen:

Efficiëntie: Het combineren van thermografie met NEN3140 inspecties minimaliseert de verstoring voor gebruikers. We kunnen problemen identificeren zonder de installatie uit te schakelen.

Veiligheid: Thermografische inspecties worden uitgevoerd zonder fysiek contact met de installatie, wat de veiligheid verhoogt, vooral in operationele omgevingen.

Gemoedsrust: Onze klanten hebben gemoedsrust, wetende dat hun elektrotechnische installaties voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en potentiële problemen tijdig worden aangepakt.

Bij Van Woesik Elektro streven we naar perfectie in elektrotechnische inspecties en onderhoud. Thermografie is een van de vele tools die we gebruiken om de veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van elektrische installaties te waarborgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe thermografie en NEN3140 inspecties jouw bedrijf ten goede kunnen komen. Jouw veiligheid staat bij ons voorop.

 MEEST RECENTE BERICHTEN

De juiste aandacht voor duurzame energie; Van Woesik breidt specialisaties uit

Datum: 14 september 2023
Categorie: Nieuws
Om onduidelijkheden rondom Van Woesik en haar toekomst direct te voorkomen; Van Woesik is nog steeds de Van Woesik zoals je ons kent. Van Woesik Elektro is als basis en als kern van ons bedrijf nog altijd dat; transpa...

Inspectie en Onderhoud: Het belang van thermografie bij NEN3140 Inspecties

Datum: 11 augustus 2023
Categorie: Nieuws
Bij Van Woesik Elektro begrijpen we als geen ander hoe cruciaal het is om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties te waarborgen. Onze toewijding aan de hoogste normen komt tot uiting in ons...

Brandbeveiliging en brandmeldinstallaties – zo noodzakelijk zijn ze

Datum: 07 juli 2023
Categorie: Nieuws
Wat hebben GHC Forum Tilburg en de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch met elkaar te maken? Je vindt ze alle drie terug in ons portfolio binnen de categorie brandbeveiliging. En hoewel brand best wel tot de verbeelding spr...

Laadpunten als onderdeel van je project

Datum: 02 juni 2023
Categorie: Nieuws
Ons straatbeeld wordt steeds meer gevuld met ‘elektrisch’. Naast natuurlijk de alsmaar fors groeiende hoeveelheid elektrische auto’s, zie je ook steeds meer elektrische fietsen. En dat is niet alles, ook elektrische s...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER