Laadpunten als onderdeel van je project

Geplaatst op 02-06-2023  -  Categorie: Nieuws

Ons straatbeeld wordt steeds meer gevuld met ‘elektrisch’. Naast natuurlijk de alsmaar fors groeiende hoeveelheid elektrische auto’s, zie je ook steeds meer elektrische fietsen. En dat is niet alles, ook elektrische steps en bijvoorbeeld bromfietsen groeien in aandeel.

Dat betekent echter wel dat al die elektrische vervoersmiddelen moeten kunnen worden geladen; de vraag naar en druk op passende laadinfrastructuur (laadpunten en laadpalen) neemt dus stevig toe. Ook in de openbare ruimte en bij bijvoorbeeld bedrijven en organisaties zie je een toenemend besef dat het voorzien van een laadpunt eigenlijk geen overbodige luxe is. Sterker nog, er is inmiddels een wettelijke verplichting om een bepaald percentage aan opties te voorzien ten opzichte van je parkeerruimte.

Geen onnodige zaak dus om na te denken bij je projecten (bouw, herstel, uitbreiding) en hoe laadpunten voor fiets of auto daarin passen.  

De wettelijke richtlijnen

Een belangrijke factor is op de eerste plaats de aangescherpte wetgeving. De bekendste en meest belangrijke is hierin dat bij een bedrijfspand met meer dan 20 parkeerplaatsen, vanaf 2025 tenminste een laadpaal in werking is. Vervolgens is de richtlijn dat per 10 parkeerplaatsen er ook een laadpunt te vinden is. En houd er rekening mee dat met de ontwikkelingen in het elektrisch personenvervoer, die noodzaak er ook wel degelijk is nu het aantal elektrische rijders zo fors groeit.  

Infrastructuur en elektra

Het willen voorzien in laadpunten is een, maar de mogelijkheid om dat te doen, is een tweede. Het plaatsen van laadpalen vraagt natuurlijk om een aankoop en beheer, maar ook de daadwerkelijke plaatsing ervan. De roep dat ons stroomnetwerk op een punt gaat komen dat het niet langer de groei en vraag van met name autoladers aan kan, is een serieuze en lijkt ook geen hogere wiskunde.

Om dat grotere vraagstuk even te parkeren, is er dichter bij huis natuurlijk wel een praktische kant; is jouw elektra in staat om de laadpalen te voeden en wat is daar eventueel voor nodig.

Zorg dus dat je je goed laat adviseren en een gedegen partner hebt die zorgt dat je precies weet waar je eventueel aan begint, welke opties er zijn en welke in jouw geval de beste oplossing is.  

Laadpaaltypes

Nog zo’n onderwerp waarbij we van harte aanbevelen om goed advies in te winnen. Er zijn namelijk verschillende typen laadpalen/laadpunten. Niet alleen de manier waarop ze worden geplaatst, hoeveel auto’s ze met 1 paal kunnen bedienen en van welk merk ze zijn; ook de opties tot snelladen, de acceptatie van laadpassen en de hoeveel stroom die wordt gevraagd/geboden is relevant.

Zorg dus voor een partner en advies dat weloverwogen en praktisch met je wordt bekeken zodat de oplossing die je selecteert daadwerkelijk de juiste is voor jouw situatie, omgeving, of pand.

Van Woesik duurzaam

Duurzaamheid staat ook in ons bedrijf en onze werkzaamheden op een belangrijke plek. We denken dus ook graag met je mee over enerzijds daadwerkelijke duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen installatie, maar ook over manieren waarop je jouw project duurzamer en slimmer kan aanpakken. Tot aan de verlichting die je kiest!

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Hier lees je meer!  MEEST RECENTE BERICHTEN

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

Huisautomatisering – wel degelijk iets van nu!

Datum: 04 december 2023
Categorie: Nieuws
Huisautomatisering, domotica, smart homes... je hoort steeds vaker dit soort termen. Soms in de context van precies dat.. een huis. Soms ook rondom toepassingen in de zorg; een domein waarin domotica al jarenlang te v...

Elektrotechniek is overal! En dit is waar je het ziet.

Datum: 03 november 2023
Categorie: Nieuws
Wij ‘ademen’ elektrotechniek, zo gezegd. Niet zo vreemd, want als sinds ons bedrijf werd opgestart, was de kern van ons werk elektro. Maar als er iets in de afgelopen jaren sterk is mee ontwikkeld met alle trends en o...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER