Laadpunten als onderdeel van je project

Geplaatst op 02-06-2023  -  Categorie: Nieuws

Ons straatbeeld wordt steeds meer gevuld met ‘elektrisch’. Naast natuurlijk de alsmaar fors groeiende hoeveelheid elektrische auto’s, zie je ook steeds meer elektrische fietsen. En dat is niet alles, ook elektrische steps en bijvoorbeeld bromfietsen groeien in aandeel.

Dat betekent echter wel dat al die elektrische vervoersmiddelen moeten kunnen worden geladen; de vraag naar en druk op passende laadinfrastructuur (laadpunten en laadpalen) neemt dus stevig toe. Ook in de openbare ruimte en bij bijvoorbeeld bedrijven en organisaties zie je een toenemend besef dat het voorzien van een laadpunt eigenlijk geen overbodige luxe is. Sterker nog, er is inmiddels een wettelijke verplichting om een bepaald percentage aan opties te voorzien ten opzichte van je parkeerruimte.

Geen onnodige zaak dus om na te denken bij je projecten (bouw, herstel, uitbreiding) en hoe laadpunten voor fiets of auto daarin passen.  

De wettelijke richtlijnen

Een belangrijke factor is op de eerste plaats de aangescherpte wetgeving. De bekendste en meest belangrijke is hierin dat bij een bedrijfspand met meer dan 20 parkeerplaatsen, vanaf 2025 tenminste een laadpaal in werking is. Vervolgens is de richtlijn dat per 10 parkeerplaatsen er ook een laadpunt te vinden is. En houd er rekening mee dat met de ontwikkelingen in het elektrisch personenvervoer, die noodzaak er ook wel degelijk is nu het aantal elektrische rijders zo fors groeit.  

Infrastructuur en elektra

Het willen voorzien in laadpunten is een, maar de mogelijkheid om dat te doen, is een tweede. Het plaatsen van laadpalen vraagt natuurlijk om een aankoop en beheer, maar ook de daadwerkelijke plaatsing ervan. De roep dat ons stroomnetwerk op een punt gaat komen dat het niet langer de groei en vraag van met name autoladers aan kan, is een serieuze en lijkt ook geen hogere wiskunde.

Om dat grotere vraagstuk even te parkeren, is er dichter bij huis natuurlijk wel een praktische kant; is jouw elektra in staat om de laadpalen te voeden en wat is daar eventueel voor nodig.

Zorg dus dat je je goed laat adviseren en een gedegen partner hebt die zorgt dat je precies weet waar je eventueel aan begint, welke opties er zijn en welke in jouw geval de beste oplossing is.  

Laadpaaltypes

Nog zo’n onderwerp waarbij we van harte aanbevelen om goed advies in te winnen. Er zijn namelijk verschillende typen laadpalen/laadpunten. Niet alleen de manier waarop ze worden geplaatst, hoeveel auto’s ze met 1 paal kunnen bedienen en van welk merk ze zijn; ook de opties tot snelladen, de acceptatie van laadpassen en de hoeveel stroom die wordt gevraagd/geboden is relevant.

Zorg dus voor een partner en advies dat weloverwogen en praktisch met je wordt bekeken zodat de oplossing die je selecteert daadwerkelijk de juiste is voor jouw situatie, omgeving, of pand.

Van Woesik duurzaam

Duurzaamheid staat ook in ons bedrijf en onze werkzaamheden op een belangrijke plek. We denken dus ook graag met je mee over enerzijds daadwerkelijke duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen installatie, maar ook over manieren waarop je jouw project duurzamer en slimmer kan aanpakken. Tot aan de verlichting die je kiest!

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Hier lees je meer!  MEEST RECENTE BERICHTEN

De juiste aandacht voor duurzame energie; Van Woesik breidt specialisaties uit

Datum: 14 september 2023
Categorie: Nieuws
Om onduidelijkheden rondom Van Woesik en haar toekomst direct te voorkomen; Van Woesik is nog steeds de Van Woesik zoals je ons kent. Van Woesik Elektro is als basis en als kern van ons bedrijf nog altijd dat; transpa...

Inspectie en Onderhoud: Het belang van thermografie bij NEN3140 Inspecties

Datum: 11 augustus 2023
Categorie: Nieuws
Bij Van Woesik Elektro begrijpen we als geen ander hoe cruciaal het is om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties te waarborgen. Onze toewijding aan de hoogste normen komt tot uiting in ons...

Brandbeveiliging en brandmeldinstallaties – zo noodzakelijk zijn ze

Datum: 07 juli 2023
Categorie: Nieuws
Wat hebben GHC Forum Tilburg en de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch met elkaar te maken? Je vindt ze alle drie terug in ons portfolio binnen de categorie brandbeveiliging. En hoewel brand best wel tot de verbeelding spr...

Laadpunten als onderdeel van je project

Datum: 02 juni 2023
Categorie: Nieuws
Ons straatbeeld wordt steeds meer gevuld met ‘elektrisch’. Naast natuurlijk de alsmaar fors groeiende hoeveelheid elektrische auto’s, zie je ook steeds meer elektrische fietsen. En dat is niet alles, ook elektrische s...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER