Maak het verschil voor de toekomst; elektrotechniek!

Geplaatst op 01-03-2022  -  Categorie: Nieuws

toekomst-van-de-vakman-werken-in-de-elektrotechniek

Maak het verschil voor de toekomst; elektrotechniek!
Al hebben de druk bezochte verjaardagsfeestjes afgelopen 2 jaar een beetje op hun gat gelegen, iedereen kent de gesprekken met (vrijwel) nieuwe mensen. De “en wat doe jij in het dagelijks leven”-vraag is dan ook een welbekende klassieker. Nog mooier is dat veel antwoorden voor de toehoorder niet altijd even veel zegt. Dus als jij zegt dat je ‘in de elektrotechniek werkt’, kan dat nog steeds heel veel kanten op. En laat dat nou juist het mooie zijn aan ons vak!
Niet minder belangrijk is ook de rol die elektrotechniek al speelt en gaat spelen in de vorming van de toekomst. Tijd dus om daar wat meer licht op te schijnen in dit blog.

Zo divers is elektrotechniek
Het verjaardagsvraag-antwoord is zo lastig, omdat je met elektrotechniek (en een opleiding tot elektrotechnicus) uiteindelijk allerlei kanten op kan. En met alle ontwikkelingen die al spelen en zeker voorlopig niet ophouden, wordt dat alleen maar breder.

Ga maar na… de energiesector ontwikkelt zich (noodgedwongen) door en kan een prachtige plek zijn voor de elektrotechniek. Maar ook industriële automatisering, automotive (hallo elektrische auto)… de mogelijkheden zijn breed en zeer divers. Elektrotechniek is overal; industrie, gebouwen/bouw, energie, ICT, infrastructuur…

Natuurlijk is naast de diversiteit in branches, ook de tak van sport waarin je actief bent/gaat nog een afweging. Van het ontwerpen van een oplossing voor een specifiek probleem, tot het oplossen van een probleem of storing en van research en idee naar het implementeren van (nieuwe) technologieën.

En juist die verse, nieuwe inzichten maakt een fantastische aansluiting naar de toekomst.

Het verschil maken – waar heeft de toekomst behoefte aan?
Hoewel je bij een vraag als dit waarschijnlijk direct bepaalde richtingen in denkt, is de werkelijke vraag niet zo eenvoudig te beantwoorden. Sterker nog, er zijn heel veel mensen al jarenlang bezig die vraag te beantwoorden. De daadwerkelijke invulling ervan is nog een stap verder.

Maar dat is wel waar elektrotechniek enorme rollen vervult. Want de thema’s die onze toekomst moeten maken, vinden veelal hun weg naar een aantal termen:

• Duurzamer
• Schoner
• Slimmer/efficiënter
• Zuiniger
• Kostenbewust

Met de nodige aandacht voor het milieu en duurzaamheid, is de connectie naar (nieuwe) technologie en elektrotechniek niet te negeren. Sterker nog.. onze maatschappij ‘draait’ niet zonder elektrotechniek. En wanneer je eens goed om je heen gaat kijken (zelfs zonder oog op de toekomst) zul je je verbazen over hoeveel elementen in onze maatschappij staan of vallen met goede elektrotechniek. En hoe vanzelfsprekend dat allemaal lijkt.

Een baan in de elektrotechniek
Misschien merk je al wel aan ons dat we trots zijn op de elektro. En op onze (toekomstige) vakmensen. Dat gezegd hebbende, hebben we nog meer van dat soort mensen nodig en zijn we op zoek naar elektromonteurs. Bekijk onze vacature elektromonteur en laat van je horen. Want samen maken we de toekomst!



MEEST RECENTE BERICHTEN

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER