MET EEN DOMOTICA SYSTEEM MAAK JE JE HUIS OOK DUURZAMER

Geplaatst op 21-08-2019  -  Categorie: Nieuws

domotica1

 

Je zal het ongetwijfeld herkennen. Iemand in huis of jijzelf vergeet het licht uit de doen in de keuken en je bent een avondje uit?
Je zal maar bij de gate staan om op vakantie te gaan en plotseling besef je dat de verwarming nog aanstaat? Deze gebeurtenissen komen echt heel vaak voor, we vergeten de dagelijkse handelingen in huis terwijl je die heel makkelijk kan automatiseren.
Met een domotica systeem, kun je jouw woning uitbreiden met extra ogen en oren die 24/7 voor je werken. Wie aan domotica denkt, denkt vermoedelijk aan het slim maken van zijn huis. Je kunt er de woning comfortabeler mee maken, en rond de woning kun je de veiligheid verhogen. Het is ook een duurzame manier om met jouw bezittingen en verbruik om te gaan.

Maar hoe ga je nu te werk

Je begint natuurlijk met het inventariseren van je behoeftes. Wat heb je eigenlijk allemaal nodig? Dat is bepalend voor je project. Wat is het doel van je toekomstige domotica systeem?
Is het meer gemak of vind je de besparing van energie voornaam. Wil je alleen je verlichting automatiseren? Al dat soort vragen zijn van belang voordat je weet wat voor smart home oplossing je uiteindelijk wilt.
Je huis slim maken is juist ook interessant in een bestaande woning, zolang je ook kijkt naar mogelijke besparingen en verhogen van comfort en veiligheid in plaats van enkel kosten.
Wanneer je het installeren van domotica combineert met een verbouwing kun je aanzienlijk op kosten besparen.

Domotica mag nog zoveel functies hebben, wat heb je eraan als je niet overweg kan met je systeem? De gebruiksvriendelijkheid van je systeem is één van de aspecten die je kunt vergelijken van de verschillende systemen. Kun je zelf iets her programmeren of moet je installateur dat doen? Volstaan een paar intelligente schakelaars of wil je toch een meer omvattend systeem met touchscreen?

Domotica in de zorg

In de zorg dient domotica er vooral voor dat ouderen tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen huis en dus in hun eigen vertrouwde leefomgeving. Ook zorgt domotica er voor dat de zorgverleners met minder inspanning meer ouderen kunnen verzorgen, in een betere werkomgeving met zorg van een betere kwaliteit.

Voor een gratis adviesgesprek neem contact op Tel. (073) 656 76 77 ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl 



MEEST RECENTE BERICHTEN

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

Huisautomatisering – wel degelijk iets van nu!

Datum: 04 december 2023
Categorie: Nieuws
Huisautomatisering, domotica, smart homes... je hoort steeds vaker dit soort termen. Soms in de context van precies dat.. een huis. Soms ook rondom toepassingen in de zorg; een domein waarin domotica al jarenlang te v...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER