Veiligheid in je bedrijf op alle fronten; dit kan er

Geplaatst op 06-03-2023  -  Categorie: Nieuws

Als je eigenaar bent van een bedrijf, een pand, of allebei, dan weet je dat er wel duizend dingen zijn waar je over na moet denken. En een daarvan is veiligheid. Zeker als je te maken hebt met mensen; werknemers of bezoekers, is de noodzaak van goede veiligheid een echte must. Niet in de minste plaats omdat je daar wettelijk en volgens richtlijnen toe verplicht bent.

Dus in het blog van vandaag aandacht voor de hoofdelementen van bedrijfsveiligheid en waar je aan kunt denken.

Brandveiligheid

Een brandveilig ingericht gebouw is geen vanzelfsprekendheid. Dat vraagt aandacht en de juiste partner die je helpen bij het nemen van de juiste brandveiligheidsmaatregelen. Hiervoor zijn landelijke regels opgesteld. Een deel van de maatregelen en hoe ze worden ingevuld is afhankelijk van de activiteiten van je bedrijf en je bedrijfsgrootte.

De vormen van brandveiligheidssystemen, zoals een brandmeldinstallatie, ontruimingsregelingen en ontruimingsinstallaties, etcetera zijn divers. Het is vooral belangrijk dat een oplossing past bij het pand, het bedrijf en zaken als hoeveelheid mensen en oppervlakte.

Bekijk hier meer over brandbeveiliging

 Inbraakbeveiliging

Zo divers als de opties voor brandbeveiliging, ben je zeker ook ruim in je opties als het gaat om beveiligingsinstallaties en -oplossingen bij inbraakpreventie. Bij inbraakbeveiliging van een bedrijf(spand) gaat het om meer dan een goed slot en stevige deuren. Je kunt denken aan alarminstallaties, toegangscontroles, maar ook camerabewaking of noodverlichting.

Het belangrijkste bij inbraakbeveiliging is vooral om het serieus te nemen. Met elk seizoen worden kwaadwillenden behendiger in manieren om hun buit te bemachtigen, of dit nu om materiaal, waardevolle spullen of data gaat. Ook hier geldt; een goede voorlichting en een oplossing die past bij JOUW bedrijf/ruimte is een vereiste.

Bekijk hier meer over beveiligingsinstallaties

 Digitale veiligheid

Waar we ons 20 jaar geleden meer en meer bewust begonnen te worden van de rol van data in onze toekomst, is het anno nu een niet te ontkennen bedrijfsrisico. Het verkrijgen van (gevoelige/waardevolle) data is een lucratief model, het ‘gijzelen van informatie voor losgeld,  maar ook het simpelweg achterhalen van persoonsgegevens (met alle nieuwe risico’s van dien voor de betrokkenen!) is populair als verdienste. Daarnaast is het KUNNEN verstoren al een kick op zich voor sommigen, maar ook dat heeft veel nadelige effecten als het je bedrijf treft.

Nu zijn we bij Van Woesik geen experts op het gebied van databeveiliging en cyber security. Wel weten we dat data een basis is voor veel bedrijfsprocessen en je wilt dus graag dat dat soepel en betrouwbaar werkt.

Bekijk hier meer over data installaties.

 Meer weten over wat we voor je bedrijf(spand) kunnen doen op welk vlak rondom installatiewerken dan ook? Op onze website zie je niet alleen in welke tak van sport je ons terug vindt, maar krijg je ook een kijkje in de keuken bij andere projecten in ons portfolio.MEEST RECENTE BERICHTEN

De juiste aandacht voor duurzame energie; Van Woesik breidt specialisaties uit

Datum: 14 september 2023
Categorie: Nieuws
Om onduidelijkheden rondom Van Woesik en haar toekomst direct te voorkomen; Van Woesik is nog steeds de Van Woesik zoals je ons kent. Van Woesik Elektro is als basis en als kern van ons bedrijf nog altijd dat; transpa...

Inspectie en Onderhoud: Het belang van thermografie bij NEN3140 Inspecties

Datum: 11 augustus 2023
Categorie: Nieuws
Bij Van Woesik Elektro begrijpen we als geen ander hoe cruciaal het is om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrotechnische installaties te waarborgen. Onze toewijding aan de hoogste normen komt tot uiting in ons...

Brandbeveiliging en brandmeldinstallaties – zo noodzakelijk zijn ze

Datum: 07 juli 2023
Categorie: Nieuws
Wat hebben GHC Forum Tilburg en de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch met elkaar te maken? Je vindt ze alle drie terug in ons portfolio binnen de categorie brandbeveiliging. En hoewel brand best wel tot de verbeelding spr...

Laadpunten als onderdeel van je project

Datum: 02 juni 2023
Categorie: Nieuws
Ons straatbeeld wordt steeds meer gevuld met ‘elektrisch’. Naast natuurlijk de alsmaar fors groeiende hoeveelheid elektrische auto’s, zie je ook steeds meer elektrische fietsen. En dat is niet alles, ook elektrische s...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER