Veiligheid in je bedrijf op alle fronten; dit kan er

Geplaatst op 06-03-2023  -  Categorie: Nieuws

Als je eigenaar bent van een bedrijf, een pand, of allebei, dan weet je dat er wel duizend dingen zijn waar je over na moet denken. En een daarvan is veiligheid. Zeker als je te maken hebt met mensen; werknemers of bezoekers, is de noodzaak van goede veiligheid een echte must. Niet in de minste plaats omdat je daar wettelijk en volgens richtlijnen toe verplicht bent.

Dus in het blog van vandaag aandacht voor de hoofdelementen van bedrijfsveiligheid en waar je aan kunt denken.

Brandveiligheid

Een brandveilig ingericht gebouw is geen vanzelfsprekendheid. Dat vraagt aandacht en de juiste partner die je helpen bij het nemen van de juiste brandveiligheidsmaatregelen. Hiervoor zijn landelijke regels opgesteld. Een deel van de maatregelen en hoe ze worden ingevuld is afhankelijk van de activiteiten van je bedrijf en je bedrijfsgrootte.

De vormen van brandveiligheidssystemen, zoals een brandmeldinstallatie, ontruimingsregelingen en ontruimingsinstallaties, etcetera zijn divers. Het is vooral belangrijk dat een oplossing past bij het pand, het bedrijf en zaken als hoeveelheid mensen en oppervlakte.

Bekijk hier meer over brandbeveiliging

 Inbraakbeveiliging

Zo divers als de opties voor brandbeveiliging, ben je zeker ook ruim in je opties als het gaat om beveiligingsinstallaties en -oplossingen bij inbraakpreventie. Bij inbraakbeveiliging van een bedrijf(spand) gaat het om meer dan een goed slot en stevige deuren. Je kunt denken aan alarminstallaties, toegangscontroles, maar ook camerabewaking of noodverlichting.

Het belangrijkste bij inbraakbeveiliging is vooral om het serieus te nemen. Met elk seizoen worden kwaadwillenden behendiger in manieren om hun buit te bemachtigen, of dit nu om materiaal, waardevolle spullen of data gaat. Ook hier geldt; een goede voorlichting en een oplossing die past bij JOUW bedrijf/ruimte is een vereiste.

Bekijk hier meer over beveiligingsinstallaties

 Digitale veiligheid

Waar we ons 20 jaar geleden meer en meer bewust begonnen te worden van de rol van data in onze toekomst, is het anno nu een niet te ontkennen bedrijfsrisico. Het verkrijgen van (gevoelige/waardevolle) data is een lucratief model, het ‘gijzelen van informatie voor losgeld,  maar ook het simpelweg achterhalen van persoonsgegevens (met alle nieuwe risico’s van dien voor de betrokkenen!) is populair als verdienste. Daarnaast is het KUNNEN verstoren al een kick op zich voor sommigen, maar ook dat heeft veel nadelige effecten als het je bedrijf treft.

Nu zijn we bij Van Woesik geen experts op het gebied van databeveiliging en cyber security. Wel weten we dat data een basis is voor veel bedrijfsprocessen en je wilt dus graag dat dat soepel en betrouwbaar werkt.

Bekijk hier meer over data installaties.

 Meer weten over wat we voor je bedrijf(spand) kunnen doen op welk vlak rondom installatiewerken dan ook? Op onze website zie je niet alleen in welke tak van sport je ons terug vindt, maar krijg je ook een kijkje in de keuken bij andere projecten in ons portfolio.MEEST RECENTE BERICHTEN

Alles wat je moet weten over netwerkkabels: De gids voor beginners

Datum: 10 mei 2024
Categorie: Nieuws
In een wereld die draait op constante verbindingen en naadloze communicatie, zijn netwerkkabels de ongeziene ruggengraat achter onze digitale infrastructuur. Of het nu gaat om het streamen van films, het verzenden van...

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER