WAT IS ECHT GOED ELEKTROTECHNISCH ADVIES? ZO VERGELIJK JE APPELS MET APPELS

Geplaatst op 06-05-2020  -  Categorie: Nieuws

vlcsnap-2020-04-01-13h27m04s572-768x435

 

Het valt niet mee om je data, netwerkinfrastructuren of elektrotechnische installatie op ieder moment goed op orde te hebben. En als je dan toch op zoek bent naar vernieuwing, zonnepanelen of een nieuw netwerk of bijvoorbeeld nieuwe duurzame verlichting, dan zul je zien hoeveel opties er zijn.

En hoe kies je dan de juiste oplossing? Je bent in veel gevallen namelijk van plan aardig wat te investeren en dat moet dan voorlopig ook nog even echt goed voorzien in wat je bedrijf nodig heeft.

Dus hoe vergelijk je appels met appels en hoe onderscheidt je de mooie praatjes van het echte advies?

1. Het stellen van de juiste vragen
Een goed advies kan niet tot stand komen zonder de juiste informatie. Dat betekent dat niet alleen jij vooral veel vragen moeten stellen, maar dat ook de adviseur(s) waarmee je praat, actief op zoek moeten naar de juiste informatie.

Die informatie komt alleen naar boven als de juiste vragen worden gesteld. En die overstijgen het kostenplaatje en haken in op heel veel zaken:

• Over welke bedrijfsprocessen praten we eigenlijk?
• Welke bijzonderheden zijn er in het pand waarover we praten?
• Wat kan (of moet) er beter dan de huidige situatie en wat moeten we handhaven?
• Over hoeveel werkplekken, afdelingen of verdiepingen praten we?
• Waar liggen de kansen van kostenbesparing en welke delen van je energie verbruik kunnen slimmer en efficiënter?

2. De juiste balans tussen effectiviteit en het kostenplaatje
We blijven Nederlanders, en zoeken daarom vaak naar een goedkope (misschien zelfs de goedkoopste) oplossing. Daar is op zich niets mis mee, maar kan de juiste keuze soms flink lastig maken.
En daar zit dan ook vaak het belangrijkste stuk advies. Want zelf bepalen of een wat hogere investering in dit stadium een flinke kostenbesparing op termijn oplevert, is niet eenvoudig.

Dus zoek naar een adviseur die je helder en open het beeld kan schetsen van de balans tussen datgene wat noodzakelijk is, datgene dat gewenst is en wat de effecten hiervan op het kostenplaatje zijn. En dat is meer dan met cijfertjes gooien of een advies dat bestaat uit “alleen het beste is goed genoeg”.

3. Voorkom dat je door de bomen het bos niet meer ziet
In veel gevallen is de zoektocht naar een nieuw elektro technische installatie of nieuw bedrijfsnetwerk niet iets waar je je dagelijks mee bezig houdt. Je bent dus behoorlijk afhankelijk van adviezen en ervaringen van anderen.

Vraag dus eens rond naar partijen in de regio en informeer naar hoe zij hun zaken hebben geregeld en hoe de ervaringen zijn.
Dit soort ervaringen kunnen heel bruikbaar zijn om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet; het aantal aanbieders kan groot lijken en de oplossingen die worden aangedragen zijn divers.

Ga voor het beste advies.
Natuurlijk zijn we je bij Van Woesik Elektro graag van dienst. Sterker nog.. daar staan we voor!
En we kunnen zelf zeggen dat we weten waarover we praten, maar uiteindelijk maak je zelf de keuze. Hoe je dat doet? Door het zelf te ervaren!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek



MEEST RECENTE BERICHTEN

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

Huisautomatisering – wel degelijk iets van nu!

Datum: 04 december 2023
Categorie: Nieuws
Huisautomatisering, domotica, smart homes... je hoort steeds vaker dit soort termen. Soms in de context van precies dat.. een huis. Soms ook rondom toepassingen in de zorg; een domein waarin domotica al jarenlang te v...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER