Zonnepanelen: Bespaar geld en ga groen met deze regelingen

Geplaatst op 05-10-2023  -  Categorie: Nieuws

Zonnepanelen zijn hot, en terecht! Ze zijn niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor je portemonnee. En het wordt nog beter - er zijn allerlei goede financiële regelingen en trucjes om de aanschaf en het gebruik van die blinkende panelen aantrekkelijk te maken. Dus, laten we eens duiken in de wereld van zonne-energie en zien hoe je jezelf wat groener kunt maken zonder dat het je al je spaarcenten kost.

Geen btw op zonnepanelen

Vanaf 1 januari 2023 hebben is de btw op zonnepanelen gewoon nul procent! Ja, je leest het goed, NUL. Maar er zit een addertje onder het gras - deze nultariefactie geldt alleen als je zonnepanelen op je huis of bijgebouwen van je huis laat installeren. Dus als je toch al van plan was om te investeren, dan is dit hét moment.

Salderen: geld besparen met je eigen stroom

Salderen is een financieel voordeel dat veel huishoudens genieten wanneer ze zelf duurzame energie produceren, zoals zonne-energie. Deze praktijk stelt mensen in staat om geld te besparen met hun eigen stroomopwekkingssystemen, zoals zonnepanelen. Het werkt als volgt: wanneer je meer elektriciteit produceert dan je op een bepaald moment verbruikt, wordt het overtollige vermogen teruggevoerd naar het elektriciteitsnet. Dit teruggevoerde vermogen wordt door je energieleverancier geregistreerd en als een tegoed op je elektriciteitsrekening geplaatst. Op momenten dat je meer elektriciteit verbruikt dan je produceert, gebruik je dit tegoed om de kosten van je elektriciteitsverbruik te compenseren. Salderen kan dus resulteren in aanzienlijke besparingen op je energierekening en draagt bij aan een duurzamere toekomst door het stimuleren van groene energieproductie. En de salderingsregeling blijft onveranderd tot 1 januari 2025. Daarna wordt het langzaam verminderd tot 2031. Maar wacht even, dit is nog geen zekerheid - het is nog maar een voorstel dat kan veranderen, afhankelijk van wat de grote jongens in de politiek beslissen.

Zonnepanelen zonder eigen dak? Geen probleem!

Dus je hebt geen geschikt dak voor zonnepanelen? Geen zorgen, er is nog hoop. Je kunt lid worden van een energiecoöperatie, waarbij een groep mensen zonnepanelen op het dak van een ander gebouw in de buurt plaatst. Dit heet een 'energiecoöperatie'. En weet je wat het mooie is? Energiecoöperaties krijgen een speciale regeling genaamd 'Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE)'. Deze regeling ondersteunt coöperaties en verenigingen van eigenaren die hernieuwbare stroom willen opwekken via zonne-energie en andere duurzame bronnen, zolang het maar binnen een specifieke postcodegebied gebeurt.

De SCE heeft de 'postcoderoosregeling' sinds 1 april 2021 vervangen. Als je alle ins en outs wilt weten over subsidies en regelingen voor het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen, check dan even de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Dus, waar wacht je nog op? Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je bankrekening. Trek je groene cape aan en ga ervoor! Vergeet alleen niet om met een expert te praten en de laatste wet- en regelgeving te checken voordat je in de wereld van zonne-energie duikt. Succes!

Wil je een gratis adviesgesprek plannen?MEEST RECENTE BERICHTEN

Micro-omvormers: Slimme en veilige energieopwekking

Datum: 04 april 2024
Categorie: Nieuws
Ben je op zoek naar een slimme en veilige manier om energie op te wekken met je zonnepanelen? Dan zijn micro-omvormers wellicht precies wat je nodig hebt. Deze geavanceerde apparaten zijn perfect geschikt voor paralle...

Waar je op moet letten als je een alarmsysteem voor je bedrijf gaat kopen

Datum: 08 maart 2024
Categorie: Nieuws
Een alarmsysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je bedrijf. Het beschermt je bedrijfspand, je inventaris, je medewerkers en je klanten tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Maar waar moet ...

Blog: Fietsen in de toekomst: elektrisch, slim en altijd opgeladen!

Datum: 02 februari 2024
Categorie: Nieuws
Welkom in de wereld van elektrische fietsen, waar het niet alleen om trappen gaat, maar om een hele nieuwe dimensie van mobiliteit. Of je nu een doorgewinterde e-bike enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent ...

De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro

Datum: 02 januari 2024
Categorie: Nieuws
De kracht van het totaalplaatje – Van Woesik Elektro We schrijven in onze blogs vaak over talloze onderwerpen die dichtbij onze praktijk liggen. Van specifieke onderwerpen of vraagstukken uit een van de zaken die we ...

OVER ONS

 

Sinds 8 augustus 1989 is Van Woesik Elektro bv actief in de markt als gecertificeerd en erkend elektrotechnisch installatiebedrijf.
Onze werkwijze is persoonlijk en transparant. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij ons hoog in het vaandel.

 

CONTACT

 

Van Woesik Elektro B.V.
Kempenlandstraat 3
5262 GK Vught

Tel. (073) 656 76 77

ofni.[antispam].@vanwoesikelektro.nl

 

 

TWITTER